Za izlet od 8 sati 5.000 dinara: Nove bezobrazne ponude za ekskurzije u vrtićima i školama

„Kada je u onlajn grupu na viberu stigla poruka od vaspitačice o ponudama za izlet u aprilu, nije mi bilo dobro. Muž je odmah rekao da deca neće ići jer je skupo. Meni je bilo žao, rekla sam klincima da ćemo ih nas dvoje voditi ne samo na jedan dan nego na tri jer, verujte, za skoro 9.000 dinara koliko nam traže za njih dvoje, nas četvoro bi lagano mogli da provedemo ceo vikend na toj destinaciji“.

Ovako za Nova.rs priča mama Marija R. iz beogradskog naselja Žarkovo koja nije mogla da sakrije razočaranje zbog preskupih izleta koje se nude mališanima u predškolskim ustanovama.

Marijina deca Jovan (5) i Janko (4) idu u državni vrtić na Banovom brdu. Jedan je u srednjoj grupi, drugi u mlađoj. Predškolska ustanova u kojoj borave, prema rečima njihove majke, dobila je od jedne beogradske agencije pet ponuda za izlet u prirodi koji bi se realizovao krajem aprila ili početkom maja.

Marija za naš portal objašnjava da je vaspitačica samo predstavila ponude, dok će odluku o konačnoj destinaciji na kojoj će ići mališani, doneti Savet roditelja u dogovoru sa predškolskom ustanovom.

„Vaspitačica je poslala poruku u kojoj je objasnila šta se nudi i pod kojim cenama. Prema njenim rečima, Savet roditelja doneće konačnu odluku gde će se ići, a cena je uglavnom ista za sva odredišta – 4.920 dinara za jedno dete“, priča naša sagovornica koja je šokirana cenom za izlet koji bi trebalo da traje samo osam sati.

„Poštovani roditelji, dostavljamo vam ponudu agencije za jednodnevni izlet proleće 2023. godine. Cena je 4.920 dinara za sve destinacije koje su ponuđene -Jagodina (Muzej voštanih figura, Zoološki vrt), Smederevo (Smederevska tvrđava, muzej u Smederevu), Aranđelovac (Bukovička banja), Svilajnac (Prirodnjački muzej) i Inđija (Keltsko selo). Drugo dete plaća cenu sa popustom između 3.500 i 3.800 dinara. Potrebno je da se zainteresovani roditelji izjasne kod vaspitača u grupi do 26. marta. Većinski izabrana destinacija biće odrednica našeg izleta. Veliki pozdrav za sve vas. Vaše vaspitačice“, piše u poruci vaspitačice.

nova.rs