Nevenka hranila mačke blizu zgrade i sad mora da plati 130 evra: Komunalci su me zaskočili, slikali telefonom i poslali kaznu

Nevenka Ristović (70) iz Pule kažnjena je sa 132 evra jer je hranila mačke ispred svoje zgrade. Kaznu su joj napisali komunalni redari Grada Pule jer je kako kažu, hranila životinje bacanjem hrane na javnu površinu.

„Nije istina to što su napisali, da bacam hranu. Pojavili su se ovde jedno jutro u 9 sati u januaru, zaskočili me i slikali telefonom i onda sam za dva meseca dobila kaznu, tačno na 8. mart. Piše na njoj da sam okrivljena, kao neki zločinac. Nisu hteli da saslušaju da macama hranu dajem uredno. Stavim činije, napunim, pričekam da pojedu i onda sve odnesem kući i tako dva puta dnevno“, ispričala je Nevenka za portal „Istra24“.

Gospođa kaže kako oko zgrade nije bilo prljavih činija i ostataka hrane.

Žalila se na kaznu.

„Nemam kako da platim, primam socijalnu pomoć od 172 evra mesečno. Kako da preživim sa 40 evra koji mi ostanu?! I ovako gotovo pola dajem za hranu za mačke. Već kad nemaju dom, barem neka imaju hranu, da budu lepe i zdrave“, dodala je.

Nedavno je spasila mačiće.

„Zar da ih pustim da umru od gladi? Većinu sam uz pomoć udruženja i veterinarske ambulante Andar sterilisala i kastrirala i to kada je Grad Pula imao akciju besplatne kastracije. Znači Grad je to platio, a sada mi taj isti grad ne dozvoljava da im dam da jedu“, kaže ona.

Komšije kažu da im ne smeta da gospođa hrani mačke, već galebovi koji se skupljaju oko smeća, kao i ljudi koji svoje pse dovode na zelenu površinu ispred zgrade i sve je puno izmeta, prenosi „24 sata“.

nova.rs