Vučević učestvuje na Forumu „Šuman” u Briselu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević razgovarao je danas sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanueleom Žiofreom o učešću na Prvom forumu „Šuman”, posvećenom partnerstvima u oblasti bezbednosti i odbrane, koji će biti održan 20. i 21. marta u Briselu.

Vučević je tom prilikom ukazao na to da partnerstvo Srbije i EU u oblasti bezbednosti i odbrane traje već više od jedne decenije, kao i da je ono u skladu sa nacionalnim spoljnopolitičkim prioritetom, a to je članstvo Srbije u Evropskoj uniji.

Žiofre je pozitivno ocenio učešće Vučevića na ovom skupu, istakavši da je Srbija jedan od najvažnijih partnera EU u oblasti bezbednosti i odbrane.

On je izrazio zahvalnost Srbiji za dosadašnji doprinos u vojnim operacijama i misijama EU, i preneo očekivanja da će se postojeća saradnja u narednom periodu dodatno proširiti kroz početak učešća u vojnoj misiji EU u Mozambiku.

Učešće Vučevića na forumu predstavlja dobru priliku da se razmene mišljenja sa ministrima odbrane država članica EU, visokim zvaničnicima institucija EU, ali i drugih partnerskih država i međunarodnih organizacija, sa kojima Srbija zajedno učestvuje na zadacima očuvanja stabilnosti i mira u svetu.

izvor> mod.gov.rs

foto>mod.gov.rs