Potencijal za unapređenje saradnje sa Slovenijom u oblasti odbrane

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević istakao je danas, tokom sastanka sa ambasadorom Slovenije u Srbiji Damjanom Bergantom, da saradnju dveju zemalja karakterišu dobri odnosi sa tendencijom daljeg razvoja.

Vučević je izrazio uverenje da će takav trend biti nastavljen i u narednom periodu, ocenivši da postoji prostor za unapređenje saradnje u oblasti odbrane u obostranom interesu.

Potpredsednik Vlade je ukazao na to da je predstojeći susret na ministarskom nivou u LJubljani prilika za razmenu mišljenja o odnosima u oblasti odbrane i perspektivama daljeg razvoja.

Bergant je istakao da Slovenija podržava Srbiju u procesu pristupanja Evropskoj uniji i da je opredeljena za jačanje saradnje u oblasti odbrane, posebno za nastavak višegodišnje saradnje u oblasti arhivske građe.

Ambasador Slovenije je naglasio da, osim bilateralne, postoji i veoma uspešna saradnja dveju država i vojski u okviru Balkanskih vojnomedicinskih snaga, „Grac formata”, „Centralnoevropske odbrambene saradnje – CEDC” i drugih regionalnih inicijativa.

izvor> mod.gov.rs

foto> mod.gov.rs