петак
март, 31

Potencijal za unapređenje saradnje sa Slovenijom u oblasti odbrane

Predstavljena u:

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević istakao je danas, tokom sastanka sa ambasadorom Slovenije u Srbiji Damjanom Bergantom, da saradnju dveju zemalja karakterišu dobri odnosi sa tendencijom daljeg razvoja.

Vučević je izrazio uverenje da će takav trend biti nastavljen i u narednom periodu, ocenivši da postoji prostor za unapređenje saradnje u oblasti odbrane u obostranom interesu.

Potpredsednik Vlade je ukazao na to da je predstojeći susret na ministarskom nivou u LJubljani prilika za razmenu mišljenja o odnosima u oblasti odbrane i perspektivama daljeg razvoja.

Bergant je istakao da Slovenija podržava Srbiju u procesu pristupanja Evropskoj uniji i da je opredeljena za jačanje saradnje u oblasti odbrane, posebno za nastavak višegodišnje saradnje u oblasti arhivske građe.

Ambasador Slovenije je naglasio da, osim bilateralne, postoji i veoma uspešna saradnja dveju država i vojski u okviru Balkanskih vojnomedicinskih snaga, „Grac formata”, „Centralnoevropske odbrambene saradnje – CEDC” i drugih regionalnih inicijativa.

izvor> mod.gov.rs

foto> mod.gov.rs

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Gojković čestitala Zoranu Kneževiću na izboru za predsednika SANU

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković uputila je danas čestitku novoizabranom predsedniku Srpske akademije...

Brnabić svečano dočekala premijera Severne Makedonije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić upriličila je danas svečani doček za premijera Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog,...

(FOTO) Uhapšen osumnjičeni za krijumčarenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave granične policije, u saradnji sa...

Horor u Zrenjaninu: Tela muža i žene pronađena u...

Dva tela u fazi raspadanja pronađena su sinoć u Zrenjaninu, a prema prvim informacijama sumnja se da...

Mini venčanica Ruskinje Maine koja se udala u Srbiji...

Svaka žena na dan svog venčanja želi da izgleda i da se oseća posebno, a venčanica je...

Kada joj priđe muškarac, počinje da se brani i...

Devojčica (8) koju je otac Uroš Pašajlić godinama držao zatočenu u štrokavom stanu i kadi na Zvezdari...
FB