четвртак
март, 30

Brnabić: Sve probleme u energetskom sektoru rešavati sistemski i prema planu

Predstavljena u:

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima radnika Elektroprivrede Srbije Sindikata „EPS – Kolubara“.

Brnabić je upoznala predstavnike Sindikata „EPS – Kolubara“ sa tim da je na današnjoj sednici Vlade usvojen predlog rešenja o davanju saglasnosti na trogodišnji program poslovanja Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije za period 2023-2025. godine.

Prihvatanjem tog predloga, zarade zaposlenih u Elektroprivredi Srbije biće uvećane za šest odsto.

Predstavnici sindikata „EPS – Kolubara“ ocenili su povećanje kao dobru vest, ali i istakli da to nije zadovoljavajuće rešenje za osnovni zahtev jutrašnjeg protestnog skupa radnika „Kolubare“, održanog na „Tamnavi-Istok“, a to je veći rast zarada od planiranog.

Premijerka je predložila nastavak razgovora tokom sledeće nedelje, posle konsultacija sa nadležnim ministarstvima.

Brnabić je istakla da su vrata Vlade Srbije uvek otvorena i da je uvek spremna na razgovor sa predstavnicima Sindikata „EPS – Kolubara“, te je zaključak sastanka da će naredne nedelje dijalog sindikata i Vlade biti nastavljen.

Predsednica Vlade podvukla je da je proteklih godinu dana najbolje pokazalo koliko je energetski sektor bitan za svaku državu i da će se njegova važnost, u izazovnim geopolitičkim okolnostima, sa godinama samo uvećavati.

Ona je ponovila rešenost države za nastavak ulaganja u energetiku, unapređenje proizvodnje, uvećanje kapaciteta i naravno poboljšanje uslova rada za sve radnike, ali se sve ovo mora rešavati sistemski i prema planu, a nikako stihijski.

Predstavnici Sindikata „EPS – Kolubara“ zahvalili su premijerki Brnabić na izdvojenom vremenu i spremnosti da ih sasluša i čuje probleme sa kojima se suočavaju, te su obe strane izrazile zadovoljstvo što će razgovori u ovom i sličnim formatima biti nastavljeni sledeće nedelje.

izvor> Vlada

foto> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Vlada usvojila više zakonskih predloga i odluka

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima...

Nastavak jačanja kapaciteta Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević započeo je danas obilazak Raškog upravnog okruga posetom...

CECA HELIKOPTEROM DOLAZI U NIŠ Otkrivamo detalje spektakla koji...

Najveća balkanska zvezda zakazala je koncert na otvorenom, a pripreme, kao i prodaja karata uveliko su u...

Đoković će igrati na US Openu, nema više prepreka!

Gornji dom Sjedinjenih Američkih Država sa 68 glasova za doneo je odluku o okončanju vanrednog stanja povodom...

„Imali smo stroge kriterijume“: Aleksandra Prijović i Filip Živojinović...

Pevačici je ova stavka jako bitna. Bračna zajednica Aleksandre Prijović i Filipa Živojinovića je postala još lepša kada...

Priučene frizerke nam vade krv i neguju nas u...

Medicinsku sestru koja je školovana za svoj posao i ume da ga radi, tražićemo svećom po Srbiji,...
FB