CNN proglasio najlepša mesta na svetu – među njima dva „vodena raja“ iz našeg komšiluka

Na listi je ukupno 25 čudesnih destinacija iz celog sveta.

CNN je u svojoj reportaži predstavio najlepša mesta na svetu, a među njima i dva iz našeg regiona – Plitvička jezera u Hrvatskoj i Bled u Sloveniji.

Najbolje od najboljeg podrazumeva listu od 25 spektakularnih destinacija iz raznih krajeva sveta, u pitanju su bujne afričke šume, latinoameričke pustinje, gradovi na Bliskom istoku, kao i pomenuta vodena rajska mesta Balkana.

Za Bledsko jezero CNN navodi da ima svetlo plavu vodu u kojoj se ogledaju Julijski Alpi, u čijoj se sredini nalazi čuvena crkva smeštena na ostrvu. Bledsko jezero se poslednjim godinama razvilo u jednu od najpopularnijih destinacija u Evropi.

Za Hrvatsku piše da je već godinama poznata kao ultimativno evropsko mesto za odmor. Posebno se ističe lepota Nacionalnog parka Plitvička jezera, koji uživa status zaštićene prirode od 1949. godine. Na lokalitetu se nalazi 16 jezera povezanih slapovima koji neprestano menjaju formacije stena preko kojih teku, prenosi TU magazin.

Ipak, za najlepše mesto na svetu je proglašena neprobojna šuma Bwindi u Ugandi.

„Lepota je, ipak, subjektivna. Bilo bi nemoguće doneti jednoglasnu odluku o najlepšim mestima širom sveta, ali verujemo da je ova lista dobar početak za planiranje putovanja“, navodi CNN.

Na listi je i Samburu rezervat u Keniji, planina Toubkal u Maroku, Zhangjiajie National Forest Park u Kini, plaža Ha Long Bay u Vijetnamu, Maldivi, Petra u Jordanu, pustinja Atakama u Čileu, Kapadokija u Turskoj, italijansko selo Positano…

nova.rs