петак
март, 31

MUP:Policija postupala profesionalno u proverama u vezi sa navodnom ugroženošću novinara Vidojkovića

Predstavljena u:

Povodom izjava o policijskim proverama u vezi sa navodnom ugroženošću novinara Marka Vidojkovića, Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da su policijski službenici postupali profesionalno i po zakonu i apeluje da se policija ne zloupotrebljava u dnevnopolitičke potrebe.

Naime, na osnovu informacija koje su se pojavile u medijima o navodnoj ugroženosti novinara Marka Vidojkovića i novinara Nenada Kulačina, a prepoznajući značaj lica koja obavljaju poslove u oblasti informisanja, Ministarstvo unutrašnjih poslova je, na sopstvenu inicijativu, naložilo procenu bezbednosti navedenih novinara.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova su, u sklopu redovne procedure prilikom postupka procene bezbednosti, želeli da obave razgovor sa Markom Vidojkovem, ali se on nije nalazio na prijavljenoj adresi. MUP je želeo da od Marka Vidojkovića prikupi saznanja o njegovoj ugroženosti što nije bilo moguće da uradi.

Nakon što se Vidojković obratio policijskom službeniku, koji je član Stalne radne grupe za bezbednost novinara, njemu su predočeni razlozi dolaska na adresu njegovog prebivališta, a potom je policija sa njim obavila razgovor telefonskim putem, u cilju procene njegove bezbednosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da svaku pretnju novinarima shvata maksimalno ozbiljno i da su pripadnici MUP-a nakon svake pretnje upućene novinarima Vidojkoviću i Kulačinu, na sopstvenu incijativu i bez obzira na to da li su prijavljene, proveravali sve navode, a do sada nijednom nije bilo saznanja o postojanju njihove ugroženosti.

Napominjemo da Ministarstvo unutrašnjih poslova svaku pretnju novinarima shvata ozbiljno i bez zadrške i odmah po saznanjima reaguje i primenjuje sve mere i radnje iz svoje nadležnosti da zaštiti bezbednost novinara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastaviće da obavljaju svoj posao profesionalno i po zakonu, u cilju zaštite svih građana Srbije.

izvor> MUP

foto> MUP

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

(FOTO) Uhapšen osumnjičeni za krijumčarenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave granične policije, u saradnji sa...

Horor u Zrenjaninu: Tela muža i žene pronađena u...

Dva tela u fazi raspadanja pronađena su sinoć u Zrenjaninu, a prema prvim informacijama sumnja se da...

Mini venčanica Ruskinje Maine koja se udala u Srbiji...

Svaka žena na dan svog venčanja želi da izgleda i da se oseća posebno, a venčanica je...

Kada joj priđe muškarac, počinje da se brani i...

Devojčica (8) koju je otac Uroš Pašajlić godinama držao zatočenu u štrokavom stanu i kadi na Zvezdari...

Vlada usvojila više zakonskih predloga i odluka

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima...

Nastavak jačanja kapaciteta Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević započeo je danas obilazak Raškog upravnog okruga posetom...
FB