Parfem koji je zaludeo Srpkinje, a košta 800 evra

Čitav Tviter bruji o parfemu, a mnoge žene se s pravom pitaju: da li je zaista toliko dobar?

Trenutno najpopularniji parfem na svetu je Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540, koji u svojoj najskupljoj Extrait verziji košta 89.305 dinara.

Postoje i jeftinije varijante – najpristupačnije je ulje za telo, koje je 11.385 dinara, a Eau De Parfum do 70 ml košta 31.090 dinara.

Uprkos tim cenama, Srpkinje su opčinjene ovim luksuznim parfemom. Vrlo verovatno je i da ste ga negde već namirisali, pošto postoje i brojne kopije – jednu ima i Zara. Gornje note ovog parfema su gorki badem, šafran, srednje egipatski jasmin, kedar, a bazne mošus, drvene note, kao i ambergris.

Čitav Tviter bruji o parfemu, a mnoge žene se s pravom pitaju: da li je zaista toliko dobar?

Baccarat Rouge 540 je danas najpopularniji na svetu, a zapravo, kada se pojavio, bio je niche miris.

„U januaru 2016. lansirali smo Baccarat Rouge 540, parfemsku vodu nastalu iz susreta Maison Francis Kurkdjian i Baccarat, kao proslavu 250. godišnjice kultne kuće“, rekao je Kurkdjian.

Pokrenut je kao ograničeno izdanje, u 250 numerisanih kristalnih boca, sa idejom da otelotvori suštinu finog kristala Baccarat. Kako Kurkdjian objašnjava, ime Rouge 540 „poziva metamorfozu bistrog kristala pomešanog sa prahom od 24-karatnog zlata, postepeno dovedenog do fuzije na 540 stepeni Celzijusa, izazivajući blistavu crvenu boju“.

„Znali smo da je to izuzetan miris, pa smo godinu dana kasnije odlučili da ga uvrstimo u olfaktornu ponudu. Prva serija, koja je trebalo da pokrije našu ponudu za šest meseci, rasprodata je za manje od mesec dana. Ovo je bio početak kulturnog fenomena u mirisu“, dodao je Kurkdjian.

Tvorac parfema je njegov miris osmislio „kao poetsku alhemiju u kojoj vazdušne note jasmina i sjaj šafrana nose mineralne aspekte ambra i drvenaste tonove sveže posečenog kedrovog drveta“.

Parfemu je popularnost eksplodirala na TikToku, ali i kada se šuškalo da tako miriše Rijana. Evo šta o Baccarat Rouge 540 kažu na popularnoj platformi za recenzije parfema, „Pun miris“.

„Predivan zimski parfem. Svetlucav. U stvari, nije on toliko zimski, koliko ga ja vezujem za period kada sam počela da ga nosim. Kristalast kao sneg. Kao sećer koji pucketa pod zubima. Prozračan, kao da je potpuno bez težine. Prazničan. Nije mi se dopao kada sam ga prvi put probala. Potpuno čudan i drugačiji. Drugi put me je očarao. U medjuvremenu sam pomirisala mnoge koji liče na njega i uvidela razliku. Baccarat Rouge 540 je ispoliran do savršenstva. Samo on ima tu lakoću. Pravo malo remek delo velikog parfimera koji je želeo da se bavi baletom. Umetnik u duši, ostvario se na drugi način. Njegova kreacija je umetnička, razigrana, maštovita, upečatljiva, vesela, energična i svetla. Bravo Kurkdjian!“

„Ne shvatam pomamu za ovim parfemom. Pored toga sto mi izaziva glavobolju i mučninu, miriše mi prosto, cheap“.

nova.rs