уторак
март, 21

Radojičić: Beograd uči od Pariza kako smanjiti zagađenost vazduha

Predstavljena u:

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić se na prijemu koji je u okviru samita „ChangeNOW 2022” organizovan za manji broj zvanica, sastao se sa gradonačelnicom Pariza An Idalgo.

– Susret i razgovor s gradonačelnicom Pariza  An Idalgo su na mene ostavili zaista snažan utisak. Tema samita koji nas je okupio u Parizu su ekološke i klimatske promene, ali pored ovih, gradonačelnica i ja smo se dotakli još nekih konkretnijih tema. Primera radi, od nje sam saznao detalje kako će Pariz preduzeti  korake u cilju smanjenja zagađenja vazduha, i to tako što više neće biti dozvoljena vožnja svim automobilima u najužem gradskom jezgru, a prioritet će imati ekološki prihvatljivi automobili. Ovakvi dobri primeri iz oblasti unapređenja kvaliteta vazduha i urbane mobilnosti svakako su nešto u čemu Beograd može da se ugleda na Pariz – rekao je gradonačelnik Beograda.

Napomenuo je da je An Idalgo gradonačelnica Pariza od 2014. godine, što dovoljno govori o njenom ogromnom iskustvu u vođenju francuske prestonice, koja ima oko 11 miliona stanovnika i koja je, dodatno, najposećenija svetska turistička destinacija.

– Gospođa Idalgo je govorila o turističkim dostignućima Pariza, koja bi svakako mogla naći svoju primenu i u Beogradu. Kao grad koji na izvanredan način koristi svoje turističke potencijale, Pariz nam u mnogo čemu može biti uzor, pa smo razgovarali i o toj veoma važnoj temi. Naravno, Beograd od Pariza može mnogo da nauči, i svakako ćemo nastojati da dobra iskustva i prakse s kojima smo se ovde upoznali prenesemo i u naš grad – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

izvor> beograd.rs

foto> beograd.rs

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

FOTO-„Godinama me proziva na ružan i perfidan način“: Ceca...

Dragana Mirković i Ceca Ražnatović već izvesno vreme su u estradnom ratu, koji je svoju kulminaciju imao...

Еuronews.rs: Kancelarije u Beogradu najskuplje u regionu

Potražnja za poslovnim prostorom u Srbiji, a naročito u Beogradu prošle godine je "eksplodirala". Dolazak ruskih i ukrajinskih...

Srbija obeležava Međunarodni dan eliminacije rasne diskriminacije

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Vlade Republike Srbije saopštilo je da se danas...

Glumica završila na psihijatriji: Potpuno gola lutala ulicama, pa...

Glumica Amanda Bajns zadržana je na psihijatrijskom odeljenju nakon što je pronađena kako se potpuno gola šeta...

Nevenka hranila mačke blizu zgrade i sad mora da...

Nevenka Ristović (70) iz Pule kažnjena je sa 132 evra jer je hranila mačke ispred svoje zgrade....

Za povećanje subvencija u poljoprivredi 60 milijardi dinara

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Jelena Tanasković izjavila je danas da je država...
FB