петак
март, 31

Radovi na obilaznici oko Beograda u Sektoru 5 u završnoj fazi

Predstavljena u:

Ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović obišao je radove na obilaznici oko Beograda na Sektoru 5 kod tunela Straževica, izrazivši zadovoljstvo rezultatima i dinamikom radova na ovom projektu.

Momirović je izrazio očekivanje da će do 15. juna biti pušten saobraćaj na ovom delu obilaznice gde se trenutno izvode završni radovi, a u narednih šest do osam meseci otvoriće se za saobraćaj i Sektor 6, čime će priča na temu obilaznice oko Beograda biti završena.

Ministar je istakao da će po završetku ovog projekta biti omogućeno da tranzitni saobraćaj ide brže i efikasnije što će znatno smanjiti količine aerozagađenja u Beogradu, ali i uticati na ekonoski prosperitet naše zemlje.

Odgovorni izvođač radova za tunele i mostove Jovica Radić podsetio je na to da je tunel Straževica na Sektoru 5, koji je dugačak 733 metra, počeo da se gradi februara 2019 godine.

On je dodao da se radi o izuzetno kompleksnom tunelu, a uz veliku podršku resornog ministarstva sve poteškoće su prevaziđene i narednog meseca tunel Strževica, kao i ceo Sektor 5 biće pušteni u probni rad.

Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometra, a u aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4 dužine 7,7 kilometara.

Resorno ministarstvo ovaj projekat realizuje u saradnji sa JP „Putevi Srbije“, kineskom kompanijom „Power Construction Corporation of China Ltd“ i azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“.

izvor> Vlada

foto> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

(FOTO) Uhapšen osumnjičeni za krijumčarenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave granične policije, u saradnji sa...

Horor u Zrenjaninu: Tela muža i žene pronađena u...

Dva tela u fazi raspadanja pronađena su sinoć u Zrenjaninu, a prema prvim informacijama sumnja se da...

Mini venčanica Ruskinje Maine koja se udala u Srbiji...

Svaka žena na dan svog venčanja želi da izgleda i da se oseća posebno, a venčanica je...

Kada joj priđe muškarac, počinje da se brani i...

Devojčica (8) koju je otac Uroš Pašajlić godinama držao zatočenu u štrokavom stanu i kadi na Zvezdari...

Vlada usvojila više zakonskih predloga i odluka

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima...

Nastavak jačanja kapaciteta Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević započeo je danas obilazak Raškog upravnog okruga posetom...
FB