понедељак
септембар, 25

Radovi na obilaznici oko Beograda u Sektoru 5 u završnoj fazi

Predstavljena u:

Ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović obišao je radove na obilaznici oko Beograda na Sektoru 5 kod tunela Straževica, izrazivši zadovoljstvo rezultatima i dinamikom radova na ovom projektu.

Momirović je izrazio očekivanje da će do 15. juna biti pušten saobraćaj na ovom delu obilaznice gde se trenutno izvode završni radovi, a u narednih šest do osam meseci otvoriće se za saobraćaj i Sektor 6, čime će priča na temu obilaznice oko Beograda biti završena.

Ministar je istakao da će po završetku ovog projekta biti omogućeno da tranzitni saobraćaj ide brže i efikasnije što će znatno smanjiti količine aerozagađenja u Beogradu, ali i uticati na ekonoski prosperitet naše zemlje.

Odgovorni izvođač radova za tunele i mostove Jovica Radić podsetio je na to da je tunel Straževica na Sektoru 5, koji je dugačak 733 metra, počeo da se gradi februara 2019 godine.

On je dodao da se radi o izuzetno kompleksnom tunelu, a uz veliku podršku resornog ministarstva sve poteškoće su prevaziđene i narednog meseca tunel Strževica, kao i ceo Sektor 5 biće pušteni u probni rad.

Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometra, a u aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4 dužine 7,7 kilometara.

Resorno ministarstvo ovaj projekat realizuje u saradnji sa JP „Putevi Srbije“, kineskom kompanijom „Power Construction Corporation of China Ltd“ i azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“.

izvor> Vlada

foto> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 2. do 9....

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počeće u ponedeljak, 2. oktobra, i trajaće do 9. oktobra. Probe će...

(VIDEO) Važna uloga medija u zaustavljanju štetne prakse paljenja...

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije uputilo je danas apel medijima da u svom programu nađu...

Ministarstvo unutrašnjih poslova u akciji pomoći Šidu nakon nevremena

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zajedno sa predsednikom opštine Šid...

Festival srpskih vina u Lazerevcu

Sekretarijat za privredu najavio je Petnaesti festival srpskih vina, koji će se održati 29. septembra, s početkom...

Privremena obustava teretnog prometa na ulazu iz Hrvatske u...

Sjeverozapadne krajeve Srbije, napose Srijem, u subotu navečer pogodilo je snažno nevrijeme i MUP je u nedjelju priopćio...

 Eskalacija nasilja na Kosovu – jedan policajac ubijen, drugi...

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu...
FB