Stefanović obišao vojnike dobrovoljce u 72. brigadi za specijalne operacije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas 72. brigadu za specijalne operacije, gde je prisustvovao obuci vojnika koji dobrovoljno služe vojni rok u ovoj jedinici.

Stefanovića je, u pančevačkoj kasarni „Rastko Nemanjić“, dočekao komandant 72. brigade general Miroslav Talijan i upoznao ga sa aktuelnim stanjem i aktivnostima, nakon čega su dobrovoljci, pod rukovodstvom instruktora, izveli prikaz obuke za protivteroristička dejstva u urbanoj sredini.

Potpredsednik Vlade je naglasio da se u ovoj jedinici oseća izuzetan patriotizam i ljubav prema našoj zemlji, ukazavši na to da su momci i devojke, koji rade u 72. brigadi, najbolje obučeni u našoj zemlji i da je reč o jednoj od najelitnijih jedinica u ovom delu Evrope.

On je iskazao zadovoljstvo pomacima u opremanju 72. brigade.

Ovde se danas nalazi 20 Miloša, naših najsavremenijih borbenih vozila, koristi se i „kornet“, najsavremenije pešadijsko naoružanje i, uz balističku opremu i uniforme, koje su najbolje u našoj vojsci, to je značajan kvalitativni pomak napred. Naš zadatak je da im pomognemo u daljem opremanju i izgradnji objekata infrastrukture koji im nedostaju, kako bi njihova baza u Pančevu bila jedna od najsavremenijih, rekao je Stefanović.

General Miroslav Talijan uručio je Stefanoviću, na kraju posete, plaketu 72. brigade za specijalne operacije, u znak zahvalnosti za podršku jačanju i opremanju te jedinice.

Autor: mod.gov.rs

foto> mod.gov.rs