Napravite sočne palačinke od tikvica i sira

Palačinke od povrća, jaja i brašno najbolje je poslužiti ako se ne jedu pravo iz tiganja, već ohlađene na sobnoj temperaturi i servirane sa zelenom salatom i po želji kajmakom. Prilikom pripreme recepta treba voditi računa da se tikvice dobro iscede od viška vode kako palačinke ne bi bile gnjecave posle pečenja.

Sastojci za palačinke od tikvica:
700 g tikvica
5 mladog luka
250 g fete
stabljika peršuna
1 kašika mlevenog bibera
130 g brašna
3 jaja
limun
so biber
ulje

Tikvice narendajte, posolite i stavite na krpu na 20 minuta da ukloni višak tečnosti.
Pomešajte seckani crni luk i fetu, pa dodajte seckani peršun i mlevenu papriku. Dodajte brašno, so i biber i umućena jaja. Sve promešati.
Tikvice dobro iscedite u krpu i dodajte u smesu koja će biti grudasta, ali tako treba.
Kašikom sipajte smesu u tiganj sa zagrejanim uljem da dobijete male palačinke i poravnajte ih kašikom. Pržite oko 2 minuta sa svake strane. Poslužite sa limunom.

News1.rs

Foto: unsplash.com/@yehlinkeem96