среда
март, 29

Počeo ekonomski samit Rusija-islamske zemlje

Uz prisustvo brojnih ekonomskih predstavnika Rusije i islamskih zemalja u Kazanju, glavnom gradu ruske Republike Tatarstan, jučer je počeo trodnevni 13. po redu Međunarodni ekonomski samit u Kazanju, javlja Anadolu Agency (AA).

Anadolu Agency (AA) globalni je komunikacijski partner samita koji je počeo otvaranjem izložbe „Russia Halal Expo 2022“.

Događaj se održava u okviru aktivnosti Grupe za stratešku viziju Rusije i islamskog svijeta i okuplja predstavnike međunarodnih organizacija, javnih i finansijskih institucija, diplomatskih predstavništava, investitore i poduzetnike.

„Samit u Kazanju je glavna i jedina platforma ekonomske interakcije između regiona Rusije i zemalja Organizacije islamske saradnje. Predstavio se kao uspješna poslovna platforma za uspostavljanje novih kontakata, predstavljajući ekonomske mogućnosti i investicioni potencijal naše zemlje“, rekao je predsjednik Tatarstana Rustam Minnikhanov na početku samita.

Trodnevni događaj ima za cilj jačanje saradnje u oblasti trgovine, privrede, nauke i tehnologije i promociju društvenih i kulturnih veza između Rusije i zemalja članica OIC-a.

Izvor: Anadolu Agency (AA)

Foto: Sefa Karacan /AA

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

SAZNAJEMO Devojčica (8) koju je otac monstrum godinama držao...

Devojčica (8), koju je otac Uroš Pašajlić (37) godinama držao zatočenu u stanu u Mirijevu, trenutno se...

(VIDEO) Otimačina i tuča za jeftine ćevape u Lidlu

Ljubitelji ćevapa napravili su haos u više Lidlovih maloprodajnih objekata po Srbiji, boreći se da dođu do...

Pomoć Srbije Ukrajini u elektro-energetskoj opremi

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je prilikom ispraćanja za Ukrajinu kamiona sa elektro-energetskom opremom iz...

Nastavak pritisaka i progona srpskog naroda na Kosmetu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije naglasila je da je jučerašnje hapšenje bivšeg srpskog policajca...

„U ISLAMU SAM 4 GODINE, OVO MI JE ČETVRTI...

Dejan Dragojević tokom braka sa Dalilom Dragojević navodno je promenio veru i prešao u islam, a o...

Superjahta zadaje domaći zadatak: Ovo je „olujna ptica“ na...

Turski dizajner jahti, Aras Kazar, predstavio je najnoviji koncept super-jahte u njegovom dizajnerskom portofoliju. Nazvana "Wakíŋyaŋ", po...
FB