Bazar Međunarodnog kluba žena bogatstvo različitosti i kultura

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić otvorila je tradicionalni Bazar Međunarodnog kluba žena, na kojem su učestvovale 24 ambasade, istakavši da je ova manifestacija još jedna prilika da se ukaže na značaj humanosti i saradnje.

Kisić, koja je Bazar otvorila zajedno sa suprugom ambasadora Meksika u Srbiji i predsednicom Međunarodnog kluba žena Eun Hai Kim, istakla je da ovakve manifestacije podsećaju na to koliko je važno da budemo solidarni i udruženi, ukoliko želimo da svet bude još bolje i humanije mesto za život svih nas.

Ovo je prilika da upoznamo jedni druge, da saznamo nešto više o tradiiji, kulturi i običajima drugih zemalja, rekla je Kisić.

Ona je iskazala zahvalnost supruzi ambasadora Meksika i predsednici Međunarodnog kluba žena, velikom prijatelju Srbije, na organizaciji ove manifestacije, koja, kako je navela, ima i humanitarni karakter.

Srbija je, time što je domaćin ove manifestacije, još jednom pokazala koliko poštuje i ceni različitosti, solidarnost i humanost, istakla je ministarka.

Eun Hai Kim je navela da će kompletan prilog koji će biti prikupljen tokom ove manifestacije biti usmeren u humanitarne svrhe i pomoć ranjivim kategorijama stanovništva u Srbiji.

Predstavnici ambasada u Srbiji su na Bazaru izložili proizvode svojih zemalja i tako predstavili svoje zemlje, kulturu, tradiciju i običaje.

izvor> Vlada

foto> Vlada