Kosovo i Metohija i energetska bezbednost prioriteti nove Vlade Srbije

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije i aktuelna premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će prioriteti rada budućeg kabineta biti očuvanje mira i stabilnosti, Kosovo i Metohija i energetska bezbednost naše zemlje.

Brnabić je, gostujući na „Radio-televiziji Srbije“ (RTS), ocenila da će nova vlada biti vlada kontinuiteta, dodavši da je Srbija krenula da se menja na jedan neverovatan način od 2014. godine.

Od tada je to politika kontinuiteta – fiskalne odgovornosti, ekonomske stabilnosti, sve boljeg investicionog okruženja, što znači konstantan rast plata i penzija, objasnila je ona.

Vlada će insistirati na zavšetku mnogih infrastrukturnih projekata, poput putne i železničke infrastrukture, izgradnje digitalnih puteva kroz svako selo kako bismo prevenirali interne migracije, ali i projekata iz oblasti zaštite životne sredine – izgradnje kanalizacionih mreža i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, poručila je premijerka.

Pored toga, kako je ocenila, važno je dodatno ulaganje u savremene tehnologije, a sledeći fokus je razvoj veštačke intelegencije.

Brnabić je navela da očekuje da nova vlada bude formirana do kraja septembra, kao i da ima stabilnu većinu u Skupštini Srbije.

Mislim da je kod dogovora oko Vlade najvažnije da svi budemo svesni toga koliko su vremena teška i da je bitno da imamo tim koji je hrabar, efikasan i spreman da žrtvuje svoje vreme, jer zaista nema mesta ni za šta drugo osim predanog rada, naglasila je premijerka.

Autor: rts.rs

foto> rts.rs

izvor> Vlada.rs