Kandidat za predsednika nove Vlade Srbije Ana Brnabić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je kandidat za predsednika buduće Vlade Srbije Ana Brnabić.

Vučić je, u obraćanju javnosti povodom izbora mandatara, rekao da je u skladu sa Ustavom, nakon što je saslušao mišljenja predstavnika izbornih lista, doneo odluku o predlogu kandidata za predsednika Vlade.

Predsednik Republike je naveo da je odluka bila komplikovana i složena i unutar najveće stranke u zemlje, sa koalicionim partnerima, i dodao da će sva tri kandidata za ovo mesto biti važni članovi Vlade.

Predlažem Narodnoj skupštini Republike Srbije Anu Brnabić kao kandidata za predsednika Vlade. Ta odluka stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku. Ana Brnabić neće biti četiri godine predsednik Vlade. Njen mandat trajaće kraće, doći će do promena u 2024. godini, ukazao je on.

Vučić je istakao da je važno da Brnabić ostane premijerka da bismo mogli da nastavimo da užurbano radimo na rešavanju problema za jesen i zimu, napomenuvši da je značajno da u tom periodu imamo nekog ko je iskusan.

On je rekao da bi nova Vlada Srbije trebalo da bude formirana u narednih 20 dana, i ponovio da će u njoj biti mnogo promena.

izvor> Vlada

foto> Arhiva