Policija u stanu u Subotici pronašla mladunče lava

Pripadnici MUP-a u Beogradu i Subotici, u saradnji sa Jedinicom za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, u jednom stanu u Subotici pronašli su mladunče afričkog lava.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu i Subotici, u saradnji sa Jedinicom za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine i osnovnim javnim tužilaštvima u Lazarevcu i Subotici, podneli su krivičnu prijavu protiv 36-godišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena trgovina i uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra, kao i protiv 44-godišnjaka koji se tereti za nedozvoljenu trgovinu i ubijanje i zlostavljanje životinja, pise N1.

Policija je prilikom pretresa stana 36-godišnjeg muškarca u Lazarevcu pronašla zmiju „piton regius“, koja je zakonom zaštićena vrsta.

Sumnja se da je on u prethodnom periodu posedovao i prodao mladunče afričkog lava 44-godišnjaku, koje je policija istog dana pronašla u njegovom stanu u Subotici, prenosi N1.

Oduzete životinje zbrinute su od strane nadležnih službi.

Izvor: N1

foto> MUP Srbije