Tokom muzičkog festivala „Beer fest“ zaustavljeno i kontrolisano 3.244 vozača i otkriveno 936 različitih prekršaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom muzičkog festivala „Beer fest“ u Beogradu, na prilaznim i odlaznim pravcima u zoni festivala, zaustavili su i kontrolisali 3.244 vozača i otkrili 936 različitih prekršaja.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 396 vozača, od kojih je 29 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama policije, jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

U službenim prostorijama zadržano je i 25 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kao i jedan vozač koji je odbio testiranje.

Tokom četiri dana, koliko je trajao festival, na prilaznim i odlaznim putnim pravcima u zoni održavanja festivala nije se dogodila nijedna teža saobraćajna nezgoda.

Uprava saobraćajne policije je sa Apatinskom pivarom i Agencijom za bezbednost saobraćaja, na prostoru održavanja festivala, realizovala preventivne aktivnosti u okviru kampanje „Kad pijem, ne vozim“. Više od 1.000 posetilaca festivala imalo je priliku da se na simulatoru vožnje i specijalnim poligonima uveri u kojoj meri alkohol utiče na motoričke sposobnosti, odnosno na sposobnost vozača da bezbedno upravlja vozilom.

izvor> MUP

foto> MUP