Tokom drugog dana održavanja muzičkog festivala „Beer fest“ kontrolisano 859 vozača i otkriveno ukupno 234 različita prekršaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom drugog dana održavanja muzičkog festivala „Beer fest“ u Beogradu, na prilaznim i odlaznim pravcima u zoni festivala, zaustavili su i kontrolisali 859 vozača i otkrili ukupno 234 različita prekršaja.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 140 vozača, od kojih je 12 zadržano na trežnjenju zbog upravljanja vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Takođe, u službenim prostorijama policije zadržano je i devet vozača koji su, kako je utvrđeno droga testom, upravljali vozilima pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

izvor> MUP

foto> MUP