среда
март, 29

Nikodijević: Građani neće plaćati veću cenu karte, ali apelujemo da se prevoz plaća

Predstavljena u:

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević pred današnju sednicu gradskog parlamenta najavio je da je po ugovorima s privatnim prevoznicima u slučaju narušenih okolnosti na tržištu, što je i činjenica usled veće cene goriva, predviđeno da može da se poveća udeo koji Grad njima plaća po kilometru. Grad je postigao dogovor s privatnim prevoznicima zbog čega se na dnevnom redu sednice nalaze aneksi tih ugovora.

– To ne znači da će građani plaćati veću cenu karte, već da će Grad Beograd iz svog budžeta odvojiti više novca za privatnike koji učestvuju u sistemu javnog prevoza. Ipak, na građane apelujemo da prevoz plaćaju. Ukoliko imamo bolju kontrolu i veću naplatu, neće biti potrebe za povećanjem cene prevoza – rekao je Nikodijević za TV Prva.

Predsednik Skupštine grada ocenio je da je pitanje javnog prevoza, kao „žile kucavice grada”, svakako najvažnije na današnjoj sednici.

– Između ostalog, jedna od odluka tiče se toga da neće biti reklama na spoljnom delu autobusa. To je privremena odluka, jer će se prilikom donošenja nove odluke o oglašavanju tačno znati standardi i propisi o reklamiranju na vozilima javnog prevoza. Dakle, imaćemo standardizaciju oglašavanja kako autobusi, kao sada, ne bi bili poprilično šareni – naveo je Nikodijević.

Na dnevnom redu biće i tačaka koje će se ticati životne sredine, upravljanja otpadom, bezbednosti u saobraćaju, dodao je na kraju Nikola Nikodijević.  

izvor> beograd.rs

foto> beograd.rs

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

SAZNAJEMO Devojčica (8) koju je otac monstrum godinama držao...

Devojčica (8), koju je otac Uroš Pašajlić (37) godinama držao zatočenu u stanu u Mirijevu, trenutno se...

(VIDEO) Otimačina i tuča za jeftine ćevape u Lidlu

Ljubitelji ćevapa napravili su haos u više Lidlovih maloprodajnih objekata po Srbiji, boreći se da dođu do...

Pomoć Srbije Ukrajini u elektro-energetskoj opremi

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je prilikom ispraćanja za Ukrajinu kamiona sa elektro-energetskom opremom iz...

Nastavak pritisaka i progona srpskog naroda na Kosmetu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije naglasila je da je jučerašnje hapšenje bivšeg srpskog policajca...

„U ISLAMU SAM 4 GODINE, OVO MI JE ČETVRTI...

Dejan Dragojević tokom braka sa Dalilom Dragojević navodno je promenio veru i prešao u islam, a o...

Superjahta zadaje domaći zadatak: Ovo je „olujna ptica“ na...

Turski dizajner jahti, Aras Kazar, predstavio je najnoviji koncept super-jahte u njegovom dizajnerskom portofoliju. Nazvana "Wakíŋyaŋ", po...
FB