Nikodijević: Građani neće plaćati veću cenu karte, ali apelujemo da se prevoz plaća

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević pred današnju sednicu gradskog parlamenta najavio je da je po ugovorima s privatnim prevoznicima u slučaju narušenih okolnosti na tržištu, što je i činjenica usled veće cene goriva, predviđeno da može da se poveća udeo koji Grad njima plaća po kilometru. Grad je postigao dogovor s privatnim prevoznicima zbog čega se na dnevnom redu sednice nalaze aneksi tih ugovora.

– To ne znači da će građani plaćati veću cenu karte, već da će Grad Beograd iz svog budžeta odvojiti više novca za privatnike koji učestvuju u sistemu javnog prevoza. Ipak, na građane apelujemo da prevoz plaćaju. Ukoliko imamo bolju kontrolu i veću naplatu, neće biti potrebe za povećanjem cene prevoza – rekao je Nikodijević za TV Prva.

Predsednik Skupštine grada ocenio je da je pitanje javnog prevoza, kao „žile kucavice grada”, svakako najvažnije na današnjoj sednici.

– Između ostalog, jedna od odluka tiče se toga da neće biti reklama na spoljnom delu autobusa. To je privremena odluka, jer će se prilikom donošenja nove odluke o oglašavanju tačno znati standardi i propisi o reklamiranju na vozilima javnog prevoza. Dakle, imaćemo standardizaciju oglašavanja kako autobusi, kao sada, ne bi bili poprilično šareni – naveo je Nikodijević.

Na dnevnom redu biće i tačaka koje će se ticati životne sredine, upravljanja otpadom, bezbednosti u saobraćaju, dodao je na kraju Nikola Nikodijević.  

izvor> beograd.rs

foto> beograd.rs