четвртак
септембар, 28

Nikodijević: Građani neće plaćati veću cenu karte, ali apelujemo da se prevoz plaća

Predstavljena u:

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević pred današnju sednicu gradskog parlamenta najavio je da je po ugovorima s privatnim prevoznicima u slučaju narušenih okolnosti na tržištu, što je i činjenica usled veće cene goriva, predviđeno da može da se poveća udeo koji Grad njima plaća po kilometru. Grad je postigao dogovor s privatnim prevoznicima zbog čega se na dnevnom redu sednice nalaze aneksi tih ugovora.

– To ne znači da će građani plaćati veću cenu karte, već da će Grad Beograd iz svog budžeta odvojiti više novca za privatnike koji učestvuju u sistemu javnog prevoza. Ipak, na građane apelujemo da prevoz plaćaju. Ukoliko imamo bolju kontrolu i veću naplatu, neće biti potrebe za povećanjem cene prevoza – rekao je Nikodijević za TV Prva.

Predsednik Skupštine grada ocenio je da je pitanje javnog prevoza, kao „žile kucavice grada”, svakako najvažnije na današnjoj sednici.

– Između ostalog, jedna od odluka tiče se toga da neće biti reklama na spoljnom delu autobusa. To je privremena odluka, jer će se prilikom donošenja nove odluke o oglašavanju tačno znati standardi i propisi o reklamiranju na vozilima javnog prevoza. Dakle, imaćemo standardizaciju oglašavanja kako autobusi, kao sada, ne bi bili poprilično šareni – naveo je Nikodijević.

Na dnevnom redu biće i tačaka koje će se ticati životne sredine, upravljanja otpadom, bezbednosti u saobraćaju, dodao je na kraju Nikola Nikodijević.  

izvor> beograd.rs

foto> beograd.rs

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 2. do 9....

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počeće u ponedeljak, 2. oktobra, i trajaće do 9. oktobra. Probe će...

(VIDEO) Važna uloga medija u zaustavljanju štetne prakse paljenja...

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije uputilo je danas apel medijima da u svom programu nađu...

Ministarstvo unutrašnjih poslova u akciji pomoći Šidu nakon nevremena

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zajedno sa predsednikom opštine Šid...

Festival srpskih vina u Lazerevcu

Sekretarijat za privredu najavio je Petnaesti festival srpskih vina, koji će se održati 29. septembra, s početkom...

Privremena obustava teretnog prometa na ulazu iz Hrvatske u...

Sjeverozapadne krajeve Srbije, napose Srijem, u subotu navečer pogodilo je snažno nevrijeme i MUP je u nedjelju priopćio...

 Eskalacija nasilja na Kosovu – jedan policajac ubijen, drugi...

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu...
FB