четвртак
март, 30

Svi energetski subjekti spremni za predstojeću grejnu sezonu

Predstavljena u:

Ministarstvo rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije saopštilo je da je na danas održanoj sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima razgovarano o aktivnostima najvažnijih energetskih subjekata u vezi sa pripremama za predstojeću grejnu sezonu.

Tema sastanka bilo je i obezbeđivanje sredstava i energenata za period do kraja marta naredne godine, kao i mere za racionalno i efikasno korišćenje energije i energenata.

Predstavnici JP „Elektroprivreda Srbije” predstavili su podatke o trenutnoj situaciji i projekcijama kad je reč o proizvodnji i uvozu uglja i električne energije, kao i o pogonskoj spremnosti i planiranim remontima na kopovima i termoelektranama, te uticaju suše i niskog vodostaja na proizvodnju u hidroelektranama.

Predstavnici Poslovnog udruženja „Toplane Srbije” i Beogradskih elektrana izvestili su o snabdevenosti energentima i stepenu izvršenja remonta u toplanama u Srbiji.

Takođe, na sastanku su predstavljeni i podaci o popunjenosti skladišnih kapaciteta i snabdevanju i distribuciji u gasnom sektoru, kao i poslednji podaci Uprave za rezerve energenata i Republičke direkcije za robne rezerve u vezi sa zalihama energenata za zimu.

Na sastanku su, sem predstavnika resornog ministarstva, učestvovali i predstavnici „Elektrodistribucije Srbije”, AD „Elektromreže Srbije”, JP „Srbijagas”, “Transportgasa” i „Naftne industrije Srbije” a. d.

Takođe, prisustvovali su i predstavnici JP „Srbijašume“, Javno-komunalnog preduzeća „Beogradske elektrane“, Sekretarijata za energetiku Grada Beograda, članovi Saveta AERS-a, Republičke direkcije za robne rezerve, RHMZ i preduzeća „Srbija kargo“.

izvor> mre.gov.rs

foto>  mre.gov.rs

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Vlada usvojila više zakonskih predloga i odluka

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima...

Nastavak jačanja kapaciteta Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević započeo je danas obilazak Raškog upravnog okruga posetom...

CECA HELIKOPTEROM DOLAZI U NIŠ Otkrivamo detalje spektakla koji...

Najveća balkanska zvezda zakazala je koncert na otvorenom, a pripreme, kao i prodaja karata uveliko su u...

Đoković će igrati na US Openu, nema više prepreka!

Gornji dom Sjedinjenih Američkih Država sa 68 glasova za doneo je odluku o okončanju vanrednog stanja povodom...

„Imali smo stroge kriterijume“: Aleksandra Prijović i Filip Živojinović...

Pevačici je ova stavka jako bitna. Bračna zajednica Aleksandre Prijović i Filipa Živojinovića je postala još lepša kada...

Priučene frizerke nam vade krv i neguju nas u...

Medicinsku sestru koja je školovana za svoj posao i ume da ga radi, tražićemo svećom po Srbiji,...
FB