Zbog saobraćajne nesreće u Bugarskoj po hitnom postupku izvršen nadzor pravnog lica

Povodom saobraćajne nezgode koja se 14. avgusta 2022. godine dogodila na auto-putu u Bugarskoj, u kojoj je učestvovao autobus iz Srbije kada je povređeno 28 srpskih državljana, pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, po hitnom postupku, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, izvršili su nadzor pravnog lica – vlasnika tog vozila, kao i preduzetnika koji je korisnik autobusa po ugovoru o zakupu.

Tom prilikom, kod pravnog lica – vlasnika vozila utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, zbog čega je sačinjeno 99 prekršajnih naloga za koje je predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 3.510.000 dinara i podnet je jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Tokom nadzora korisnika vozila po ugovoru o zakupu, koji inače poseduje važeću licencu za prevoz putnika, utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, pa su sačinjena četiri prekršajna naloga za koje je predviđena ukupna novčana kazna od 420.000 dinara, a podnet je i jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će, pored redovnih kontrola, povodom početka školske godine pojačano kontrolisati prevoznike i autobuse kojima se vrši organizovan prevoz dece.

izvor> MUP

foto> MUP