уторак
март, 21

Lončar obišao srpske državljane povređene u nesreći u Bugarskoj

Predstavljena u:

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar obišao je rano jutros u mestu Stara Zagora srpske državljane povređene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Bugarskoj.

Lončar je istakao da je najvažnije da nema preminulih i saopštio da je noćas operisano jedno dete, koje se sada oseća dobro, dok je jednom roditelju amputirana noga.

Ministar je rekao da se dva dečaka od 10 i 11 godina nalaze u intenzivnoj nezi, da je dečak od 10 godina imao operaciju noge i da je dobro, dok drugi dečak ima više povreda, od kojih je dominantna povreda glave, uz napomenu da će oni biti prebačeni u Sofiju na dalje lečenje.

Ostalima koji su u bolnici biće urađene analize i njih će sanitetima prebaciti do granice gde će ih sačekati i do bolnice prevesti naši medicinski radnici, istakao je Lončar.

Prema njegovim rečima, grupa dece i roditelja koji se dobro osećaju trebalo bi da krenu ka Srbiji u toku dana.

Ministar je izrazio očekivanje da će dva dečaka koji su teže povređeni i još dvojica odraslih biti prebačeni u Srbiju u narednim danima, kada njihovo zdravstveno stanje to dozvoli.

Ministar je preneo zahvalnost svima koji su se angažovali u Bugarskoj kako bi deca i odrasli iz Srbije bili adekvatno zbrinuti nakon nesreće.

Osmoro dece i četvoro odraslih povređeni su u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, kada se autobus iz Srbije, koji je prevozio decu i odrasle folklornog ansambla iz Batajnice, prevrnuo na auto-putu Trakija.

Autor: Tanjug

izvor> Vlada

foto> Tanjug

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Saradnja u oblasti filma doprinosi razvoju kulturnih odnosa sa...

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković i potpredsednik Saveta ministara i ministar spoljnih poslova...

Unapređenje ukupnih ekonomskih odnosa sa Italijom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova i međunarodne...

FOTO-„Godinama me proziva na ružan i perfidan način“: Ceca...

Dragana Mirković i Ceca Ražnatović već izvesno vreme su u estradnom ratu, koji je svoju kulminaciju imao...

Еuronews.rs: Kancelarije u Beogradu najskuplje u regionu

Potražnja za poslovnim prostorom u Srbiji, a naročito u Beogradu prošle godine je "eksplodirala". Dolazak ruskih i ukrajinskih...

Srbija obeležava Međunarodni dan eliminacije rasne diskriminacije

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Vlade Republike Srbije saopštilo je da se danas...

Glumica završila na psihijatriji: Potpuno gola lutala ulicama, pa...

Glumica Amanda Bajns zadržana je na psihijatrijskom odeljenju nakon što je pronađena kako se potpuno gola šeta...
FB