Srpkinja sa ocem izvela istorijsku prevaru, ojadila Brazilku za 142 miliona € i nestala

Srpkinja Dijana Rosa Vuletić i njen otac Slavko Vuletić trenutno se nalaze u bekstvu i brazilska policija za njima traga.

Brazilka Sabin kol Bogisi (48) osumnjičena je da je sa Srpkinjom Dijanom Rosom Vuletić, koja se predstavljala kao vidovnjakinja, iznudila od svoje majke novac, umetnine i nakit u vrednosti od čak 142.42 miliona evra, pise  blic.rs.

Fotografije Rose Vuletić i njenog oca Slavka objavila je brazilska policija i pozvala je sve koji ih prepoznaju ili negde vide da se jave.

Naime, policija u Rio de Žaneiru saopštila je da je njihova prevarantska akcija počela još 2020. godine kada je Sabin Kol Bogisi otišla kod svoje prijateljice Dijane i nagovarala je da njenoj majci kaže da joj ćerka boluje od neizlečive bolesti i da će uskoro umreti.

Dijana je pristala i staricu odvela u stan, gde je preko tarota tvrdila sudbinu mlade žene.

Žrtvu je potom odvela kod još nekoliko lažnih vidovnjaka koji su koristili informacije koje su dobili od njene ćerke Sabin. Gatare i „afrobrazilske sveštenice“ obmanjivale su staricu, a onda su joj ponudili i duhovno lečenje za velike svote novca.

– Pitali su staricu o njenoj imovini što je nju prvo uplašilo. Bila je suzdržana i nije želela o tome da priča – navodi delegat Gilbert da Kruz Ribier.

Dijana je odvela staricu kod trećeg vidovnjaka i proces se ponovio. Ovog puta starica je odala da ima imovinu, da živi u Avenidi Atlantika i da ima novac, nakit i umetnička dela i da može da plati da joj spasu ćerku.

Za samo nekoliko senasi, Vuletić je zaradila čak milion dolara.

U mesecima koji su usledili, policija tvrdi da su osumnjičeni pretili Ženeviv, izgladnjavali je i držali je zatvorenu u kuću.

– Sabin i Dijana su potom počele da uzimaju umetnine iz staricine kuće trvdeći da su slike „proklete negativnom energijom“ – rekao je Žilberto Ribiero iz policije Ria de Žaneira.

Tekst citajte na blic.rs

foto> blic.rs