четвртак
септембар, 28

Udvostručen broj putnika na srpskim železnicama

Predstavljena u:

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas, nakon obilaska železničke stanice Stara Pazova, da je država velikim investicijama u železnicu potpuno promenila ovaj vid saobraćaja u našoj zemlji.

Momirović je istakao da se očekuje da „Srbija voz“ u ovoj godini preveze približno 5,5 miliona putnika, što je duplo više u odnosu na prethodnu godinu i najbolji pokazatelj da građani imaju sve više poverenja u naše železnice.

Prema njegovim rečima, posmatrajući samo jul ove, u odnosu na isti mesec prošle godine, prihodi „Srbija voza“ su samo u jednom mesecu dostigli nivo od 340 miliona dinara, za razliku od 158 miliona koliko je bio prihod u julu prošle godine.

Povezujemo najveće gradove u Srbiji najkvalitetnijom železničkom infrastrukturom, i tu nije reč samo o pruzi Beograd–Novi Sad. U oktobru krećemo da radimo na deonici od Beograda do Niša, a Kragujevac će dobiti značajno bolju konekciju sa Koridorom 10, naveo je ministar.

Takođe, kako je dodao, u završnoj smo fazi izrade projektne dokumentacije za nastavak gradnje od Valjeva ka Vrbnici, tačnije do Prijepolja.

Naš cilj je da dodatno povećamo brzinu i kvalitet usluge, značajno ćemo promeniti železničku perspektivu u našoj zemlji i nećemo se zaustaviti dok železnica ne bude glavni vid saobraćaja, poručio je Momirović.

izvor> Vlada

foto> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 2. do 9....

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počeće u ponedeljak, 2. oktobra, i trajaće do 9. oktobra. Probe će...

(VIDEO) Važna uloga medija u zaustavljanju štetne prakse paljenja...

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije uputilo je danas apel medijima da u svom programu nađu...

Ministarstvo unutrašnjih poslova u akciji pomoći Šidu nakon nevremena

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zajedno sa predsednikom opštine Šid...

Festival srpskih vina u Lazerevcu

Sekretarijat za privredu najavio je Petnaesti festival srpskih vina, koji će se održati 29. septembra, s početkom...

Privremena obustava teretnog prometa na ulazu iz Hrvatske u...

Sjeverozapadne krajeve Srbije, napose Srijem, u subotu navečer pogodilo je snažno nevrijeme i MUP je u nedjelju priopćio...

 Eskalacija nasilja na Kosovu – jedan policajac ubijen, drugi...

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu...
FB