Udvostručen broj putnika na srpskim železnicama

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas, nakon obilaska železničke stanice Stara Pazova, da je država velikim investicijama u železnicu potpuno promenila ovaj vid saobraćaja u našoj zemlji.

Momirović je istakao da se očekuje da „Srbija voz“ u ovoj godini preveze približno 5,5 miliona putnika, što je duplo više u odnosu na prethodnu godinu i najbolji pokazatelj da građani imaju sve više poverenja u naše železnice.

Prema njegovim rečima, posmatrajući samo jul ove, u odnosu na isti mesec prošle godine, prihodi „Srbija voza“ su samo u jednom mesecu dostigli nivo od 340 miliona dinara, za razliku od 158 miliona koliko je bio prihod u julu prošle godine.

Povezujemo najveće gradove u Srbiji najkvalitetnijom železničkom infrastrukturom, i tu nije reč samo o pruzi Beograd–Novi Sad. U oktobru krećemo da radimo na deonici od Beograda do Niša, a Kragujevac će dobiti značajno bolju konekciju sa Koridorom 10, naveo je ministar.

Takođe, kako je dodao, u završnoj smo fazi izrade projektne dokumentacije za nastavak gradnje od Valjeva ka Vrbnici, tačnije do Prijepolja.

Naš cilj je da dodatno povećamo brzinu i kvalitet usluge, značajno ćemo promeniti železničku perspektivu u našoj zemlji i nećemo se zaustaviti dok železnica ne bude glavni vid saobraćaja, poručio je Momirović.

izvor> Vlada

foto> Vlada