среда
март, 29

Potpisan ugovor o kupoprodaji helikoptera Bell 206 B MUP-a Republike Srbije i Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske

Predstavljena u:

Ugovor o kupoprodaji helikoptera Bell 206 B MUP-a Republike Srbije i Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, danas su potpisali državni sekretar MUP-a Srbije Bojan Jocić i v. d. direktor Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović.

Državni sekretar MUP-a Srbije Bojan Jocić je istakao da je Republika Srpska spoljnopolitički prioritet Srbije i da će Srbija uvek biti tu da pomogne građanima Srpske i da će tako biti dokle god je na čelu Srbije predsednik Aleksandar Vučić.

„Realizacija kupoprodaje helikoptera samo je potvrda ove izuzetne saradnje. Flota Republičke upave civilne zaštite Republike Srpske od danas je bogatija za letelicu koja će umnogome pomoći i građanima Srpske u slučajevima prirodnih nepogoda i katastrofa. Veliki šumski požar koji je pre samo nekoliko dana pogodio okolinu Trebinja, kada je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije uputilo pomoć, pokazao je u kojoj meri je značajna opremljenost službi nadležnih za vanredne situacije. Bezbednost svakog građanina Republike Srpske za nas je značajna koliko i bezbednost građana Republike Srbije“, istakao je državni sekretar Jocić.

Jocić je dodao da je MUP Srbije, zahvaljujući odgovornoj politici predsednika države, značajno ojačao svoju flotu, da danas raspolaže sa eskadrilom novih helikoptera različitih tipova, da je pet letelica opremljeno sa pet vedara za gašenje požara, i da je u mogućnosti da pomogne svima kojima je pomoć potrebna, naročito svojim sunarodnicima sa druge strane Drine.

„Helikopter koji je danas postao vlasništvo Republike Srpske i koji će vrlo brzo biti isporučen, u značajnoj meri će uvećati operativne sposobnosti Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, a građani Srpske će se osećati bezbednije. Srbija je uvek tu da pomogne“, dodao je Jocić.

Državni sekretar je istakao da su razvoj Republike Srpske i bolji život i bezbednost građana značajni koliko i razvoj i bolji život i bezbednost građana Srbije.

„Samo u poslednjih godinu dana, odlukom ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina MUP Srbije je opštini Ribnik donirao vatrogasno vozilo, Konjici MUP-a Srpske neophodnu opremu za službene konje, pripadnici policije Srpske se zajedno obučavaju sa pripadnicima srpske policije, zajedno vežbaju. Brinemo i o Srbima koji žive u četiri opštine u Federaciji BiH, u toku je opremanje policijske stanice u Drvaru opremom koju je doniralo srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Srbija je uvek tu da pomogne“, istakao je državni sekretar Jocić.

V. d. direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović je izjavio da godinama unazad postoji izuzetna saradnja sa Sektorom za vanredne situacije, Helikopterskom jedinicom i MUP-om Srbije.

„Naša saradnja se unapređuje i razvija. Nama je obaveza i zadatak da u vremenu ispred nas taj stepen saradnje i operativnosti podignemo na viši nivo. Upravo potpisivanjem današnjeg ugovora sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije idemo ka tom cilju“, izjavio je Novitović.

izvor> MUP

video> MUP

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Tragedija u Srbiji: Učenik skočio kroz prozor tokom časa

Užasna tragedija se dogodila u Kačarevu, Srbija. Učenik osmog razreda S. F. poginuo je kada je skočio kroz...

SAZNAJEMO Devojčica (8) koju je otac monstrum godinama držao...

Devojčica (8), koju je otac Uroš Pašajlić (37) godinama držao zatočenu u stanu u Mirijevu, trenutno se...

(VIDEO) Otimačina i tuča za jeftine ćevape u Lidlu

Ljubitelji ćevapa napravili su haos u više Lidlovih maloprodajnih objekata po Srbiji, boreći se da dođu do...

Pomoć Srbije Ukrajini u elektro-energetskoj opremi

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je prilikom ispraćanja za Ukrajinu kamiona sa elektro-energetskom opremom iz...

Nastavak pritisaka i progona srpskog naroda na Kosmetu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije naglasila je da je jučerašnje hapšenje bivšeg srpskog policajca...

„U ISLAMU SAM 4 GODINE, OVO MI JE ČETVRTI...

Dejan Dragojević tokom braka sa Dalilom Dragojević navodno je promenio veru i prešao u islam, a o...
FB