среда
март, 29

(VIDEO) Vulin posetio Svetu Goru i manastir Hilandar

Predstavljena u:

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, u pratnji pripadnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, na poziv igumana manastira Visokoprepodobnog arhimandrita Metodija i manastirske bratije, posetio je Svetu Goru i manastir Hilandar.

Prisustvovao je večernjoj službi i jutarnjem bogosluženju, a u njegovu čast organizovana je i svečana večera u skitu Svetog Vasilija.

Ministar Vulin je igumanu manastira i manastirskoj bratiji preneo pozdrave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i istakao da srpski narod bez Hilandara ne bi bio to što jeste.

„Hilandar je značajan za srpsku duhovnost. O tradiciji i vrednostima koje su nas održale i stvorile, računa vodi i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Zato pripadnici Sektora za vanredne situacije od 2008. godine pružaju stručnu pomoć i obučavaju monahe iz oblasti zaštite od požara, kako bi bili spremni da učine sve da se požar, kao onaj katastrofalni iz 2004. godine, više nikada ne ponovi“, istakao je ministar Vulin, koji je posetio vatrogasnu jedinicu manastira Hilandar koju su formirali monasi i iskušenici, uz pomoć pripadnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

„Pripadnici Sektora za vanredne situacije periodično vrše preventivne preglede svih objekata manastirskog kompleksa a po jedan penzionisani pripadnik vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Srbije stalno boravi na Hilandaru kako bi naše svetinje bile sigurne“, dodao je ministar Vulin.

Ministar Vulin je obišao i novosagrađeni deo manastira Hilandar koji je stradao u velikom požaru 2004. godine, sabornu crkvu posvećenu Vavedenju Presvete Bogorodice, riznicu Hilandara i ruski manastir na Svetoj Gori manastir Svetog Pantelejmona.

izvor>MUP

foto>MUP

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

SAZNAJEMO Devojčica (8) koju je otac monstrum godinama držao...

Devojčica (8), koju je otac Uroš Pašajlić (37) godinama držao zatočenu u stanu u Mirijevu, trenutno se...

(VIDEO) Otimačina i tuča za jeftine ćevape u Lidlu

Ljubitelji ćevapa napravili su haos u više Lidlovih maloprodajnih objekata po Srbiji, boreći se da dođu do...

Pomoć Srbije Ukrajini u elektro-energetskoj opremi

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je prilikom ispraćanja za Ukrajinu kamiona sa elektro-energetskom opremom iz...

Nastavak pritisaka i progona srpskog naroda na Kosmetu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije naglasila je da je jučerašnje hapšenje bivšeg srpskog policajca...

„U ISLAMU SAM 4 GODINE, OVO MI JE ČETVRTI...

Dejan Dragojević tokom braka sa Dalilom Dragojević navodno je promenio veru i prešao u islam, a o...

Superjahta zadaje domaći zadatak: Ovo je „olujna ptica“ na...

Turski dizajner jahti, Aras Kazar, predstavio je najnoviji koncept super-jahte u njegovom dizajnerskom portofoliju. Nazvana "Wakíŋyaŋ", po...
FB