Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala pojačava nadzor

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je danas, nakon obilaska Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine, da su predanim i angažovanim radom njenih pripadnika zaštićeni mnogi prirodni resursi, biljni i životinjski svet naše zemlje.

Vulin je nakon sastanka sa načelnikom i pripadnicima Jedinice rekao da je za četiri meseca njenog rada podneta 291 krivična prijava protiv 217 lica koja su počinila 291 krivično delo iz oblasti ekološkog kriminala.

Reč je, kako je objasnio, o onima koji su na crno prodavali zaštićene vrste, ubijali i zlostavljali životinje, vršili krivolov, činili šumske krađe, pa do onih koji su zagađivali naše reke i prirodna bogatstva.

Ministar je poručio da svi oni koji uništavaju naše prirodne resurse, biljni i životinjski svet, zagađuju prirodu, svesno ili ne, vrše zločine ne samo prema nama koji smo tu, već i prema budućim generacijama koje će našu zemlju naslediti.

Vulin je najavio da će Jedinica u narednom periodu pojačati rad i nadzor u svim delovima Srbije, i upozorio na to da će se svi oni koji uništavaju naše nasleđe naći na udaru policije, biti otkriveni i u skladu sa zakonom procesuirani.

izvor> Vlada

foto> Vlada