Konstantna obuka rečnih diverzanata bataljona „Grifoni“

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike 82. čete rečnih diverzanata bataljona „Grifoni“ 72. brigade za specijalne operacije na ronilačkoj obuci u rejonu prevodnice Kajtasovo.

Specijalci-ronioci u Kajtasovu trenuto uvežbavaju ronjenje sa aparatima otvorenog i zatvorenog kruga disanja, kao i desantiranje u vodu iz gumenih čamaca.

Stefanović je istakao da su naši specijalci posvetili svoje živote svakodnevnoj obuci, pri čemu je izrazio zadovoljstvo zbog toga što imaju savremenu opremu kao i najopremljenije armije sveta.

Potpredsednik Vlade je naglasio da je danas imao prilike da se uveri u to da pripadnici ovog bataljona mogu da izvrše svaki zadatak koji se pred njih stavi.

Hvala im još jednom na tom ogromnom trudu i radu, a na nama je da nastavimo da investiramo i u njihovu opremu, čamce, ronilačka odela, ali i sve ono što im treba da bi svaki svoj zadatak mogli da završe na takav način da Srbija uvek bude bezbedna za sve svoje građane, rekao je on.

izvor> mod.gov.rs

foto>  mod.gov.rs