Vulin: Svaka briga Srpske je i briga Srbije, srpski helikopteri će biti ovde dokle bude bilo potrebe

„Svaka briga Republike Srpske je i briga Republike Srbije. Po naređenju predsednika Aleksandra Vučića danas su u Trebinje sletela dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, opremljena odgovarajućim vedrima, i zajedno sa kolegama iz Helikopterskog servisa Republike Srpske od jutros su ostvarili preko 70 naleta, preko 70 bacanja vode na požar“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je sa direktorom Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milanom Novitovićem i gradonačelnikom Trebinja Mirkom Đurićem, obišao pripadnike Helikopterske jedinice MUP-a Srbije koji su angažovani na gašenju požara u okolini Trebinja na potezu Skoči grm – Bare – Devojačke grede koji se usled visokih temperatura i jakog vetra brzo širi.

Ministar Vulin je naglasio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije uvek tu za građane Republike Srpske.

„Mi smo vam na raspolaganju i svaka pomoć koja je potrebna uvek će stići iz Republike Srbije. Predsednik Aleksandar Vučić posebno vodi računa o Republici Srpskoj i naši odnosi nikada nisu bili bolji, a nikada nisu bili bolji zato što delimo i dobro i loše, zato što smo tu kad god je pomoć potrebna, zato što, za razliku od nekih ranijih vremena, možete da pokažete i sebi i svojoj deci kako to Srbija konkretno pomaže i štiti Republiku Srpsku“, rekao je ministar Vulin.

„Kakva god pomoć bude potrebna mi smo tu. Helikopteri će biti ovde dokle bude bilo potrebe, dok se požar ne lokalizuje i zagasi. Hoću da uverim građane Republike Srpske da je Srbija uvek tu“, poručio je ministar Vulin.

izvor> MUP

video> MUP