уторак
март, 21

Istorijski uspeh pripadnika Sportske jedinice MUP-a

Predstavljena u:

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin primio je danas pripadnike Sportske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su sa Svetskih policijskih i vatrogasnih igara u Roterdamu doneli 10 zlatnih medalja i ostvarili najbolje rezultate.

Na prestižnom međunarodnom takmičenju, zlatne medalje Srbiji i Ministarstvu unutrašnjih poslova doneli su pripadnici MUP-a, džudista Boško Borenović, rvači Strahinja Despić, Sebastijan Nađ i Davor Štefanek, karatistkinja Brankica Negovanović i strelci Ljubiša Momčilović, Snežana Momčilović, Aleksandar Maričić i Dragan Ćaćić, kao i tekvondistkinja Nadica Božanić.

Vulin je iskazao zahvalnost sportistima na velikom trudu, radu i uspehu, na odnosu prema timu, zastavi i državi, kao i donatorima koji su obezbedili da MUP u Roterdam može da pošalje svoje najbolje sportiste, dodavši da su oni bili na takmičenju gde su sve policije sveta poslale svoje najbolje, posebno u disciplinama koje su policiji bitne, borilačke i streljaštvo.

Ljubiša Momčilović, koji je osvojio tri zlatne medalje, dve u pojedinačnim i jednu u ekipnom takmičenju u streljaštvu, iskazao je zahvalnost ministru na razumevanju i saradnji, kao i na tome što je prepoznao koliko je sport bitan za MUP.

Sva znanja, iskustva, koja stičemo u inostranstvu, u svetu, boreći se na takmičenjima, osvajajući medalje, sve to vraćamo nazad u posao, sve se to vraća policiji i unapređuje njen rad, rekao je Momčilović.

Trener Slobodan Bitević, član stručnog tima koji je vodio sportiste na Svetskim policijskim igrama, ukazao je na to da je postignut istorijski uspeh.

Ono što je najveća snaga našeg tima, na ovom nedavno završenom takmičenju, je zajednički duh, zajedništvo koje smo pokazali tamo i to je ono što je naš tim razlikovalo od ostalih. Zato smo postigli sjajan uspeh, rekao je Bitević.

Pripadnici MUP-a, koji su se takmičili na Svetskim policijskim i vatrogasnim igrama u Roterdamu, ministru Vulinu su uručili poklon – prvu ekipnu zlatnu medalju Sportske jedinice MUP-a u disciplini „RAR“ pištolj.

izvor> MUP

foto> MUP

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Albanac iz Švedske je jedan veliki car: Spasio život...

Juče je u regionu odjeknula vest da je 62-godišnja K. K. iz Podgorice skočila sa mosta Blaža...

Za izlet od 8 sati 5.000 dinara: Nove bezobrazne...

"Kada je u onlajn grupu na viberu stigla poruka od vaspitačice o ponudama za izlet u aprilu,...

Osumnjičeni da su provalili u firmu i ukrali novac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu i Kruševcu, zajedničkim radom, identifikovali su i uhapsili P. A. (1978)...

BIO 4 kampus okupiće ključne naučne i obrazovne institucije

Ministarka za nauku, inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije Jelena Begović predstavila je danas, gostujući...

Saradnja u oblasti filma doprinosi razvoju kulturnih odnosa sa...

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković i potpredsednik Saveta ministara i ministar spoljnih poslova...

Unapređenje ukupnih ekonomskih odnosa sa Italijom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova i međunarodne...
FB