Brnabić: Srbija nije odgovorna za krizu na Kosovu i Metohiji

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć da Srbija ništa nije uradila da započne krizu na Kosovu i Metohiji i poručila da je sve što se sada dešava u pokrajini rezultat unilateralnih poteza Aljbina Kurtija.

Brnabić u izjavi za agenciju Tanjug objasnila da Srbi na Kosmetu nisu učinili apsolutno ništa da izazovu ovo što danas vidimo, već upravo suprotno – ovo je epilog višegodišnjeg maltretiranja Srba u pokrajini i nepoštovanja međunarodnih sporazuma.

Premijerka je naglasila predsednik Republike Aleksandar Vučić i Srbija pozivaju na mir, stabilnost, povezivanje i saradnju, dok je, s druge strane, Kurti čovek čija je jedina politika stalno nasilje i stalne provokacije.

Kurti je doveo stvari do ove tačke – ukidanjem prava glasa Srbima, zabranom održavanja izbora na teritoriji Kosmeta, nepoštovanjem Briselskog sporazuma, otvorenim priznanjem da Priština nikada neće implementirati Briselski sporazum, kao i namerno pogrešnim i selektivnim tumačenjem starih sporazuma, zaključila je ona.

izvor> Vlada

foto> Vlada