четвртак
септембар, 28

Crna mačka bez glave zakopana na centru stadiona u Smederevu

Predstavljena u:

Bizarnostima nikad kraja, a to potvrđuje i događaj koji se nedavno desio u Smederevu.

Kako precizira portal Podunavlje.info, prilikom radova na uređenju terena na stadionu, na centru je pronađena i iskopana crna mačka, bez glave! Da li je u pitanju vlaška magija ili nešto drugo, za sada se samo nagađa.

Nije ni čudo da nema glavu, jer u vlaškoj magiji poseban problem predstavljaju mačje oči. Navedeni portal dalje citira odlomak iz knjige “Vlaška magija” Jasne Jojić:

– Onako caklaste, zelene ili modre u stvari su samo plašt urokljivosti, misli i danas baka Vuka iz usamljene kućice kraj sela Klokočevac. Kroz njih mogu delovati i veštice, posebno u vreme Đurđevdana kada se okupljaju na saboru, a često ih koristi i niži čin, gatare.

Cela stvar dobija sasvim novi obrt ako se zna da je slava FK Smederevo baš Đurđevdan! Brojka 1924 u nazivu kluba asocira na godinu i taj dan, Đurđevdan, kada je klub osnovan. Dalje u tekstu navodi se da bi ta ista vlaška magija mogla da se stavi u kontekst najvećeg tradicionalnog rivaliteta sa komšijama iz Požarevca. Nikad nije prestajao, a ovih dana je ponovo aktuelan jer, kako se u fudbalskim krugovima tih krajeva priča, mnogi prvotimci Smedereva su na meti Mladog radnika.

Naravno, samo bi forenzičari mogli da utvrde kada je i na koji način mačka završila pod zemljom na centru terena smederevskog stadiona. Sudeći po stepenu raspadanja, koje se vidi na fotografiji, ne tako davno. Da li je, eventualno, ovim iskopavanjem obezglavljene mačke skinuta kletva sa fudbalskog kluba koji očajnički pokušava da se vrati bar u Prvu ligu, takođe je pod znakom pitanja. Prošle sezone u Srpskoj ligi Zapad osvojeno je šesto mesto, ali se svi u klubu nadaju mnogo boljem plasmanu već u narednom prvenstvu.

– Bog sve vidi, Bog neka mu sudi. A nama ne može niko ništa jer smo jaki kao čelik. Samo napred Smederevo – poruka je najvatrenijih navijača ovog kluba na kraju objave na njihovoj FB stranici.

izvor> Podunavlje.info

foto> FB Ултра Семендриа

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 2. do 9....

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počeće u ponedeljak, 2. oktobra, i trajaće do 9. oktobra. Probe će...

(VIDEO) Važna uloga medija u zaustavljanju štetne prakse paljenja...

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije uputilo je danas apel medijima da u svom programu nađu...

Ministarstvo unutrašnjih poslova u akciji pomoći Šidu nakon nevremena

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zajedno sa predsednikom opštine Šid...

Festival srpskih vina u Lazerevcu

Sekretarijat za privredu najavio je Petnaesti festival srpskih vina, koji će se održati 29. septembra, s početkom...

Privremena obustava teretnog prometa na ulazu iz Hrvatske u...

Sjeverozapadne krajeve Srbije, napose Srijem, u subotu navečer pogodilo je snažno nevrijeme i MUP je u nedjelju priopćio...

 Eskalacija nasilja na Kosovu – jedan policajac ubijen, drugi...

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu...
FB