уторак
септембар, 26

Nedozvoljena trgovina i pranje novca

Predstavljena u:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su Z. M. (1965) i M. M (1988), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena trgovina i pranje novca, kao i D. V. (1980), L. L. (1999), V. M. (1955), V. S. M. (1956), B. R. (1964) i M. R. (1960) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena trgovina u pomaganju.

Osumnjičeni M. M., odgovorno lice PR „Trgovina automobilima i lakim motornim vozilima M&M 022“ i Z. M. zaposleni u navedenoj preduzetničkoj radnji se terete da su, u periodu od 2006. do 2022. godine, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, mimo redovnih tokova privrednog poslovanja i van poslovanja svog privrednog društva, nabavljali i vršili dalji promet vozila, za koja su koristili poslovnu dokumentaciju neistinite sadržine.

Na taj način su, kako se sumnja, pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 44.275.684 dinara.

Sumnja se da su oni, u periodu od 2010. do 2022. godine, novac u ukupnom iznosu od 94.898.528 dinara, uložili u kupovinu 11 stanova, 2 poslovna prostora i jedne kuće, i na taj način izvršili konverziju stečene imovine koja potiče iz kriminalne aktivnosti, iz novčanog u materijalni oblik.

Osumnjičeni D. V., L. L., V. M., V. S. M., B. R. i M. R. se terete da su se predstavljali kao formalni vlasnici prodatih vozila, iako su znali da su faktički vlasnici tih vozila Z. M. i M. M.

Osumnjičenima Z. M., M. M. i D. V. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su L. L., V. M., V. S. M., B. R. i M. R. privedeni tužilaštvu.

Krivičnom prijavom obuhvaćen je i četrdesetšestogodišnji muškarac iz Kruševca, za kojim je raspisana potraga.

izvor> MUP

foto> MUP

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 2. do 9....

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počeće u ponedeljak, 2. oktobra, i trajaće do 9. oktobra. Probe će...

(VIDEO) Važna uloga medija u zaustavljanju štetne prakse paljenja...

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije uputilo je danas apel medijima da u svom programu nađu...

Ministarstvo unutrašnjih poslova u akciji pomoći Šidu nakon nevremena

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zajedno sa predsednikom opštine Šid...

Festival srpskih vina u Lazerevcu

Sekretarijat za privredu najavio je Petnaesti festival srpskih vina, koji će se održati 29. septembra, s početkom...

Privremena obustava teretnog prometa na ulazu iz Hrvatske u...

Sjeverozapadne krajeve Srbije, napose Srijem, u subotu navečer pogodilo je snažno nevrijeme i MUP je u nedjelju priopćio...

 Eskalacija nasilja na Kosovu – jedan policajac ubijen, drugi...

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu...
FB