четвртак
март, 30

Nedozvoljena trgovina i pranje novca

Predstavljena u:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su Z. M. (1965) i M. M (1988), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena trgovina i pranje novca, kao i D. V. (1980), L. L. (1999), V. M. (1955), V. S. M. (1956), B. R. (1964) i M. R. (1960) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena trgovina u pomaganju.

Osumnjičeni M. M., odgovorno lice PR „Trgovina automobilima i lakim motornim vozilima M&M 022“ i Z. M. zaposleni u navedenoj preduzetničkoj radnji se terete da su, u periodu od 2006. do 2022. godine, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, mimo redovnih tokova privrednog poslovanja i van poslovanja svog privrednog društva, nabavljali i vršili dalji promet vozila, za koja su koristili poslovnu dokumentaciju neistinite sadržine.

Na taj način su, kako se sumnja, pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 44.275.684 dinara.

Sumnja se da su oni, u periodu od 2010. do 2022. godine, novac u ukupnom iznosu od 94.898.528 dinara, uložili u kupovinu 11 stanova, 2 poslovna prostora i jedne kuće, i na taj način izvršili konverziju stečene imovine koja potiče iz kriminalne aktivnosti, iz novčanog u materijalni oblik.

Osumnjičeni D. V., L. L., V. M., V. S. M., B. R. i M. R. se terete da su se predstavljali kao formalni vlasnici prodatih vozila, iako su znali da su faktički vlasnici tih vozila Z. M. i M. M.

Osumnjičenima Z. M., M. M. i D. V. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su L. L., V. M., V. S. M., B. R. i M. R. privedeni tužilaštvu.

Krivičnom prijavom obuhvaćen je i četrdesetšestogodišnji muškarac iz Kruševca, za kojim je raspisana potraga.

izvor> MUP

foto> MUP

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Vlada usvojila više zakonskih predloga i odluka

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima...

Nastavak jačanja kapaciteta Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević započeo je danas obilazak Raškog upravnog okruga posetom...

CECA HELIKOPTEROM DOLAZI U NIŠ Otkrivamo detalje spektakla koji...

Najveća balkanska zvezda zakazala je koncert na otvorenom, a pripreme, kao i prodaja karata uveliko su u...

Đoković će igrati na US Openu, nema više prepreka!

Gornji dom Sjedinjenih Američkih Država sa 68 glasova za doneo je odluku o okončanju vanrednog stanja povodom...

„Imali smo stroge kriterijume“: Aleksandra Prijović i Filip Živojinović...

Pevačici je ova stavka jako bitna. Bračna zajednica Aleksandre Prijović i Filipa Živojinovića je postala još lepša kada...

Priučene frizerke nam vade krv i neguju nas u...

Medicinsku sestru koja je školovana za svoj posao i ume da ga radi, tražićemo svećom po Srbiji,...
FB