Medved rastrgao ženu, istražitelji kažu zbog voćnog šampona

Zašto je 9. jula prošle godine, tek tako, medved ubio ženu na kampovanju? Nesrećnu medicinsku sestru grizli je rastrgao na komade, a istražitelji sve vreme pokušavaju da shvate šta je grizlija isprovociralo, budući da su napadi medveda na ljude ekstremno retki. Radi se o severu SAD prema Kanadi gde je grizli zaštićena vrsta. Elem, šta se dogodilo onom koju je usmrtio ženu iz Kalifornije?

„Životinju su verovatno privukli mirisi u blizini njenog šatora koji su ostali iza nedavnog piknika povodom Dana nezavisnosti“, piše u izveštaju zvaničnika za divlje životinje.  Medved je na lice mesta verovatno vratio miris iz Leine kose.

Naime, otprilike sat vremena pre napada, medved je prišao šatorima u kojima je kampovala Lia Dejvis Lokan (65) sa sestrom i prijateljem. Medved je ušao u njen šator a kad se probudila, kako je kasnije ispričala, medved je njušio njenu kosu.

Međutim, kamperi su uspeli da uplaše medveda, on je otišao, Lokan je premestila hranu iz svog šatora u obližnju zgradu i naoružala se konzervom spreja za medvede. Nažalost, odbila je da odsedne u hotelu i vratila se u svoj kamp.

Oko sat vremena kasnije, medved se vratio u njen šator i napao je, što je izazvalo njenu trenutnu smrt. Istražitelji pretpostavljaju da je medved osetio njen šampon za kosu sa voćnim mirisom, piše „Dejli majl“.

Inače, ovaj medved je usmrćen nekoliko dana kasnije pošto je provalio u kokošinjac.

Izvorsrbijadanas.com

foto> Profimedia