петак
септембар, 29

Završava se Kula Beograd, deo projekta koji je simbol napretka i budućnosti Srbije

Predstavljena u:

Predsednik Aleksandar Vučić, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i ministar finansija Siniša Mali obišli su danas završne radove na Kuli Beograd u okviru Beograda na vodi.

Predsednik Vučić je ovom prilikom istakao da Srbija u vremenu krize nije obustavila nijedan veliki infrastrukturni projekat i da je danas odlučio da poseti baš gradilište Beograda na vodi, jer je taj projekat simbol napretka i budućnosti Srbije.

On je podsetio da je „Beograd na vodi” projekat od više miliona kvadrata i da predstavlja ponos za svakog građanina Srbije, isto kao što je brzi voz „Soko”. 

Kako je naveo, u Beogradu na vodi svaki dan radi oko 2.500 radnika, a na velikim infrastrukturnim projektima u Srbiji je zaposleno na desetine hiljada radnika. 

– Protiv krize, koja već dve i po godine traje u celom svetu, borimo se anti-kriznim merama, ali i većim radom i aktivnošću, većim rastom i zaposlenošću i privrednom aktivnošću. Mislim da su svi građani danas zadovoljni i srećni, veliki broj njih nije u početku verovao u ovaj projekat i bio je protiv njega. Zahvalan sam, pre svega, onima koji priznaju da su pogrešili. Podrška građana ovom projektu na početku je bila oko 27 odsto, a pratio ju je niz neistina jer na putu do velikog uspeha uvek stoji mnogo prepreka. Danas ta podrška iznosi više oko 75 procenata. Više niko o Beogradu na vodi ozbiljno ne govori u lošem smislu, već samo u lepom, jer ljudi u tome vide uspeh, vide koliko se naš grad promenio i koliko je postao prava metropola u svakom smislu reči – naglasio je predsednik Vučić.

On je ovom prilikom najavio da će Glavna železnička stanica „Prokop” biti završena pre kraja 2023. godine, te da radovi kreću od 8. avgusta. 
– Ovo je jedan od projekata koji pokazuje koliko se Srbija promenila i napredovala u prethodnoj deceniji i kako moramo da se ponašamo u budućnosti – zaključio je predsednik Vučić.

Kula Beograd ima 42 sprata, visoka je 168 metara i predstavljaće centralni deo Beograda na vodi, a na poslednjem spratu nalaziće se i najviši vidikovac u Beogradu.

izvor> beograd.rs

foto> beograd.rs

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Aleksandar Šapić: Podnosim formalnu ostavku, ali nastavljam posvećeno i...

Upravo sam podneo formalnu ostavku na mesto gradonačelnika grada Beograda, kako bi počeli da se stvaraju pravni...

(FOTO) Na severu Kosova i Metohije nastavljena prekomerna demonstracija...

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da je jutros na severu Kosova i...

Uhapšen muškarac u Kruševcu zbog teške saobraćajne nesreće sa...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su U. M. (1992) iz okoline ovog grada zbog postojanja...

„Radost Evrope” od 2. do 5. oktobra pod sloganom...

Međunarodni susret dece Evrope „Radost Evrope” održaće se 54. put od 2. do 5. oktobra pod sloganom...

Nikodijević: Beograd postavio visoke standarde u organizaciji velikih sportskih...

Beograd je grad sporta i vodeći grad u Jugoistočnoj Evropi kada su u pitanju organizacije sportskih događaja...

Šapić: Građani dobili mesto gde konačno mogu dostojanstveno da...

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas novoizgrađeno groblje za kućne ljubimce u Bloku 51 i tom...
FB