Raspisan konkurs za uređenje kompleksa „Studentski grad“

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije, raspisalo je javni međunarodni jednostepeni arhitektonsko-urbanistički konkurs za uređenje kompleksa, izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih smeštajnih kapaciteta u kompleksu „Studentski grad“ na Novom Beogradu.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da je izgradnja novih kapaciteta u „Studentskom gradu“ deo napora Ministarstva da se unapredi studentski standard u Republici Srbiji.

Ružić je naveo da je u okviru projekta “Studentsko stanovanje” koji se realizuje uz podršku Razvojne banke Saveta Evrope CEB, obezbeđeno 48.500.000 evra za izgradnju novih i rekonstrukciju i dogradnju postojećih studentskih domova.

U prvoj fazi, pored novog objekta u Studentskom gradu, uložiće se sredstva za završetak studentskog doma u Nišu, čime obezbeđujemo ukupno 1.400 novih mesta u studentskim domovima u ova dva univerzitetska centra, rekao je on.

Plan je da objekat studentskog doma u Studentskom gradu u Beogradu, za koji je raspisan javni međunarodni arhitektonsko-urbanistički konkurs, bude površine približno 24.000 kvadratnih metara, sa ukupno 1.000 novih mesta za smeštaj studenata.

Program „Studentsko stanovanje”, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizuje uz tehničku podršku UNDP-a, navodi se u saopštenju.

izvor> Vlada

foto> Vlada