среда
март, 29

Raspisan konkurs za uređenje kompleksa „Studentski grad“

Predstavljena u:

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije, raspisalo je javni međunarodni jednostepeni arhitektonsko-urbanistički konkurs za uređenje kompleksa, izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih smeštajnih kapaciteta u kompleksu „Studentski grad“ na Novom Beogradu.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da je izgradnja novih kapaciteta u „Studentskom gradu“ deo napora Ministarstva da se unapredi studentski standard u Republici Srbiji.

Ružić je naveo da je u okviru projekta “Studentsko stanovanje” koji se realizuje uz podršku Razvojne banke Saveta Evrope CEB, obezbeđeno 48.500.000 evra za izgradnju novih i rekonstrukciju i dogradnju postojećih studentskih domova.

U prvoj fazi, pored novog objekta u Studentskom gradu, uložiće se sredstva za završetak studentskog doma u Nišu, čime obezbeđujemo ukupno 1.400 novih mesta u studentskim domovima u ova dva univerzitetska centra, rekao je on.

Plan je da objekat studentskog doma u Studentskom gradu u Beogradu, za koji je raspisan javni međunarodni arhitektonsko-urbanistički konkurs, bude površine približno 24.000 kvadratnih metara, sa ukupno 1.000 novih mesta za smeštaj studenata.

Program „Studentsko stanovanje”, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizuje uz tehničku podršku UNDP-a, navodi se u saopštenju.

izvor> Vlada

foto> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

U pritvoru osumnjičeni za krijumčarenje ljudi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu, zajedno sa Regionalnim centrom granične policije prema Bugarskoj, uhapsili su A....

Šapić: Gradonačelnik sam svih Beograđana a ne raznih interesnih...

Sve odluke koje Gradska uprava Grada Beograda donosi namenjene su isključivo poboljšanju kvalteta života građana. Bilo je...

Inovativni lek protiv multiple skleroze dostupan i pacijentima u...

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je danas, zajedno sa predstavnicima Vlade i diplomatskim korom, farmaceutsku...

Tragedija u Srbiji: Učenik skočio kroz prozor tokom časa

Užasna tragedija se dogodila u Kačarevu, Srbija. Učenik osmog razreda S. F. poginuo je kada je skočio kroz...

SAZNAJEMO Devojčica (8) koju je otac monstrum godinama držao...

Devojčica (8), koju je otac Uroš Pašajlić (37) godinama držao zatočenu u stanu u Mirijevu, trenutno se...

(VIDEO) Otimačina i tuča za jeftine ćevape u Lidlu

Ljubitelji ćevapa napravili su haos u više Lidlovih maloprodajnih objekata po Srbiji, boreći se da dođu do...
FB