четвртак
март, 30

Vulin: Razbijena još jedna krijumčarska banda i nađeno hladno i vatreno oružje

Predstavljena u:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u okviru kontinuirane kontrole kretanja i boravka ilegalnih migranata i pronalaska krijumčara i oružja sproveli su rano jutros akciju na prostoru Malog Horgoša i razbili još jednu krijumčarsku bandu. Pronađeno je 120 ilegalnih migranata i hladno i vatreno oružje, kao i više stotina pasoša i ličnih dokumenata koje su krijumčari oduzeli migrantima.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao akciji, istakao je da je država Srbija odgovorna, humana i organizovana zemlja u kojoj se poštuju zakoni i dostojanstvo svakog čoveka.

„Svako ljudsko biće koje se nađe na našoj teritoriji ima prava koja bespogovorno poštujemo, ima pravo na dostojanstvo, ali nijedna krijumčarska banda neće proći kroz Srbiju, a da bude naoružana, da ne bude pronađena, razbijena i kažnjena“, poručio je ministar Vulin.

Naglasio je da Srbija nastavlja sa kontinuiranim radom na kontroli ilegalnih migracija i raznu bandu i ološ koji nosi oružje pronalazi i odvodi u zatvore, gde će se suočiti sa pravdom.

„Srbija nije parking za migrante. Srbija neće dozvoliti da se naš način života na bilo koji način menja i ugrožava dolaskom migranata, ili bilo koga drugog. Država Srbija vodi računa da na celoj njenoj teritoriji samo ona, samo država Srbija, može da ima monopol na primenu fizičke sile. Mi čuvamo naš način života, poštujemo dostojanstvo svakog čoveka, ali u ovoj zemlji ćete poštovati zakon i nećete biti naoružani“, kazao je ministar policije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontinuirano vrše kontrolu kretanja i boravka ilegalnih migranata u okolini granice sa Mađarskom, u cilju pronalska krijumčara i oružja, kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana Srbije, kao i samih migranata.

izvor> MUP

foto> MUP

video> MUP

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Vlada usvojila više zakonskih predloga i odluka

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima...

Nastavak jačanja kapaciteta Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević započeo je danas obilazak Raškog upravnog okruga posetom...

CECA HELIKOPTEROM DOLAZI U NIŠ Otkrivamo detalje spektakla koji...

Najveća balkanska zvezda zakazala je koncert na otvorenom, a pripreme, kao i prodaja karata uveliko su u...

Đoković će igrati na US Openu, nema više prepreka!

Gornji dom Sjedinjenih Američkih Država sa 68 glasova za doneo je odluku o okončanju vanrednog stanja povodom...

„Imali smo stroge kriterijume“: Aleksandra Prijović i Filip Živojinović...

Pevačici je ova stavka jako bitna. Bračna zajednica Aleksandre Prijović i Filipa Živojinovića je postala još lepša kada...

Priučene frizerke nam vade krv i neguju nas u...

Medicinsku sestru koja je školovana za svoj posao i ume da ga radi, tražićemo svećom po Srbiji,...
FB