Srpska policija ima najbolje strelce na svetu

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin uputio je večeras čestitke vatrogascu Bošku Borenoviću povodom osvojene zlatne medalje u džudou i srpskim strelcima povodom osvojene zlatne medalje u ekipnom takmičenju, na Svetskim policijskim i vatrogasnim igrama u Roterdamu.

„Našem pripadniku Sportske jedinice, vatrogascu-spasiocu Borenoviću čestitam osvojenu zlatnu medalju na Svetskim policijskim i vatrogasnim igrama u Roterdamu.

U izuzetno oštroj konkurenciji, kroz četiri teške borbe, pokazali ste svetu svu snagu, motivisanost i požrtvovanost koju poseduje srpski policajac i vatrogasac.

Izražavam iskrene čestitke Ljubiši, Snežani, Aleksandru i Draganu povodom osvajanja zlatne medalje u streljaštvu u ekipnom takmičenju. Strelcu Ljubiši Momčiloviću čestitam još jedno osvojeno zlato u kategoriji „senior“.

Srpska policija ima najbolje strelce na svetu, ali isto tako ima i najbolji streljački tim na svetu. Srbija i Ministarstvo unutrašnjih poslova su ponosni na vas“, navodi se u čestitki.

Pripadnik Sportske jedinice i Sektora za vanredne situacije Boško Borenović osvojio je danas zlatnu medalju u džudou, pobedivši u četiri borbe predstavnike policija iz Holandije, Mongolije i Austrije.

Pripadnici Sportske jedinice, strelci Ljubiša Momčilović, Snežana Momčilović, Aleksandar Maričić i Dragan Ćaćić osvojili su zlatnu medalju u ekipnom takmičenju.

Strelac Ljubiša Momčilović osvojio je zlatnu medalju i u kategoriji „Senior“.

izvor> Vlada

foto> MUP