U kanalizacionu infrastrukturu u Mionici uloženo 10,5 miliona evra

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović istakao je, tokom obilaska radova na izgradnji komunalne infrastrukture u opštini Mionica, da je na teritoriji cele države u okviru projekta „Čista Srbija“ realizovano oko 160 kilometara nove kanalizacione mreže.

Momirović je podsetio na to da je operativni plan da se do kraja godine završe i četiri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, i istakao da se u Mionici i Banji Vrujci gradi oko 20 kilometara nove kanalizacione infrastrukture i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, u šta je investirano 10,5 miliona evra.

Iz temelja menjamo ekološku sliku naše lepe zemlje i investiramo u nove ekološke projekte. Samo smo u Novom Sadu izgradili nova 32 kilometra kanalizacione mreže, naglasio je ministar.

Predsednik Opštine Mionica Boban Janković ocenio je da je projekat izgradnje kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda možda i istorijski za tu opštinu.

Građani Mionice vide da država dosta ulaže, mi smo o projektu izgradnje komunalne infrastrukture sanjali, a sada vidimo da će Mionica biti mesto po svim ekološkim standardima, dodao je on.

U opštini Mionica u okviru projekta „Čista Srbija“ biće izgrađen 10.581 metar kanalizacione mreže i postrojenje za preradu otpadnih voda, dok će u Banji Vrujci, uz postrojenje za preradu otpadnih voda, biti izgrađeno i 8.498 metara kanalizacione mreže. Izvođač radova je kineska kompanija „China Road and Bridge Corporation“ (CRBC).

izvor> Vlada

foto> Vlada