четвртак
март, 30

(VIDEO) Najtužnija ali u isto vreme i najlepša prica – majka ga ostavila u porodilištu i prozvala čudovištem, danas je najsrećniji čovek

Predstavljena u:

Ono što se dogodilo Džonu Lankasteru je najtužnija ali u isto vreme i najlepša novela koja je mogla biti ispisana.

U pitanju je čovek, rođen sa Tričer Kolinsovim sindromom što podrazumeva ne samo deformisano lice zbog koga ga je biološka majka u porodilištu nazvala „čudovištem“ već i brojne druge zdravstvene probleme pa ovi ljudi jednostavno ne mogu da žive sami, pise Wanted Mondo.

A njegova priča je sledeća: Pošto majka „nije osećala povezanost sa takvom bebom“, on je odveden je u sirotište a najranije doba je proveo između sirotišta i hraniteljskih porodica.

Nakon par godina, jedna žena je odlučila da ga usvoji. Ali to nije pomoglo da dečak prihvati sebe i svoje lice.

Tek sa 19 godina, konačno je smogao snage da zavoli sebe zahvaljujući ljubavi i podršci porodice i prijatelja.

– Moja mama je neverovatno nadljudsko biće sa najvećim srcem i uvek je tu za mene. Imam divne prijatelje i veliku podršku. Nikad nisu prestajali da me voli i da mi pružaju podršku- rekao je Džono jednom prilikom.

Džono je danas odrastao, zreo čovek koji pokušava da vodi normalan život. Ipak, kada je pronašao biološke roditelje preko detektivske agencije, stao je na još jednu životnu prekretnicu.

– Moji roditelji i dalje ne žele da me vide. Ali moj stav se menja i to je ono što je snažno. Ne bih menjao ništa. Sa pravim stavom, možete da postignete sve što želite – kaže Džono.

Džono je srodnu dušu našao u svojoj najboljoj prijateljici sa kojom se venčao i koja mu je rodila dvoje dece: sina i kćerku. Sin je potpuno zdrav, dok je na žalost, druga beba stigla sa istom bolešću koju ima i Džono. Međutim, roditelji su sigurni da će to dete imati srećan i dug život jer će oni uvek stajati uz njega.

2017. godine, Džono je, zajedno sa dvojicom svojih najboljih prijatelja, osnovao dobrotvornu organizaciju Love Me Love My Face – koja nudi podršku onima koji žive sa facijalnim razlikama širom sveta, kao i pomoć u medicinskim potrepštinama i operacijama.

Džono je postao simbol i velika inspiracija ljudima širom sveta koji se bore sa sličnom bolešću, da nikad ne odustanu i da je svako vredan ljubavi i pažnje.

IzvorWanted Mondo

foto> Instagram

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Vlada usvojila više zakonskih predloga i odluka

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima...

Nastavak jačanja kapaciteta Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević započeo je danas obilazak Raškog upravnog okruga posetom...

CECA HELIKOPTEROM DOLAZI U NIŠ Otkrivamo detalje spektakla koji...

Najveća balkanska zvezda zakazala je koncert na otvorenom, a pripreme, kao i prodaja karata uveliko su u...

Đoković će igrati na US Openu, nema više prepreka!

Gornji dom Sjedinjenih Američkih Država sa 68 glasova za doneo je odluku o okončanju vanrednog stanja povodom...

„Imali smo stroge kriterijume“: Aleksandra Prijović i Filip Živojinović...

Pevačici je ova stavka jako bitna. Bračna zajednica Aleksandre Prijović i Filipa Živojinovića je postala još lepša kada...

Priučene frizerke nam vade krv i neguju nas u...

Medicinsku sestru koja je školovana za svoj posao i ume da ga radi, tražićemo svećom po Srbiji,...
FB