уторак
март, 21

Brnabić: Srbiji važno da održava dobre regionalne odnose

Predstavljena u:

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, pred posetu Severnoj Makedoniji, da je Srbiji veoma važno da održava dobre odnose u regionu i da sa svima razgovara o svim aktuelnim temama.

Brnabić je, gostujući na Televiziji „Pink“, poručila da nam je bitno da nastavimo sa inicijativom „Otvoreni Balkan“, budući da to može da nadomesti makar jedan deo usporavanja ekonomskog rasta naše zemlje, do kojeg je došlo jer vodimo samostalnu spoljnu politiku.

Ona se u tom smislu osvrnula i na nedavnu posetu UAE, navodeći da Srbija nastoji da ulaže u održavanje i stalno poboljšanje odnosa sa tom zemljom, dodajući da dve zemlje ulaganje u obrazovanje i modernizaciju državne uprave vide na isti način.

Ujedinjeni Arapski Emirati su zemlja za primer u svakom smislu, pa i u njihovom postavljanju prema svetskoj krizi. Izuzetno su postojani u svojoj neutralnosti i ne podležu bilo kakvim pritiscima, rekla je premijerka.

Ona je, podsetivši na Memorandum o razmeni iskustava o razvoju i modernizaciji vlade, koji je nedavno potpisala u Dubaiju, navela da se on odnosi na saradnju u devet oblasti, među kojima su veštačka inteligencija, kreativna industrija, digitalna ekonomija, eUprava, nauka i drugo.

UAE su tražili pomoć od nas kako bi postali još važnija turistička destinacija. Srbija može da ponudi svetu velike i važne stvari, naglasila je predsednica Vlade, dodajući da je za našu zemlju jedan od pet osnovnih prioriteta ulaganje u obrazovanje i nauku, a da ćemo, ako to uspemo, napredovati još brže.

Аутор: pink.rs

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Albanac iz Švedske je jedan veliki car: Spasio život...

Juče je u regionu odjeknula vest da je 62-godišnja K. K. iz Podgorice skočila sa mosta Blaža...

Za izlet od 8 sati 5.000 dinara: Nove bezobrazne...

"Kada je u onlajn grupu na viberu stigla poruka od vaspitačice o ponudama za izlet u aprilu,...

Osumnjičeni da su provalili u firmu i ukrali novac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu i Kruševcu, zajedničkim radom, identifikovali su i uhapsili P. A. (1978)...

BIO 4 kampus okupiće ključne naučne i obrazovne institucije

Ministarka za nauku, inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije Jelena Begović predstavila je danas, gostujući...

Saradnja u oblasti filma doprinosi razvoju kulturnih odnosa sa...

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković i potpredsednik Saveta ministara i ministar spoljnih poslova...

Unapređenje ukupnih ekonomskih odnosa sa Italijom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova i međunarodne...
FB