четвртак
септембар, 28

Brnabić: Srbiji važno da održava dobre regionalne odnose

Predstavljena u:

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, pred posetu Severnoj Makedoniji, da je Srbiji veoma važno da održava dobre odnose u regionu i da sa svima razgovara o svim aktuelnim temama.

Brnabić je, gostujući na Televiziji „Pink“, poručila da nam je bitno da nastavimo sa inicijativom „Otvoreni Balkan“, budući da to može da nadomesti makar jedan deo usporavanja ekonomskog rasta naše zemlje, do kojeg je došlo jer vodimo samostalnu spoljnu politiku.

Ona se u tom smislu osvrnula i na nedavnu posetu UAE, navodeći da Srbija nastoji da ulaže u održavanje i stalno poboljšanje odnosa sa tom zemljom, dodajući da dve zemlje ulaganje u obrazovanje i modernizaciju državne uprave vide na isti način.

Ujedinjeni Arapski Emirati su zemlja za primer u svakom smislu, pa i u njihovom postavljanju prema svetskoj krizi. Izuzetno su postojani u svojoj neutralnosti i ne podležu bilo kakvim pritiscima, rekla je premijerka.

Ona je, podsetivši na Memorandum o razmeni iskustava o razvoju i modernizaciji vlade, koji je nedavno potpisala u Dubaiju, navela da se on odnosi na saradnju u devet oblasti, među kojima su veštačka inteligencija, kreativna industrija, digitalna ekonomija, eUprava, nauka i drugo.

UAE su tražili pomoć od nas kako bi postali još važnija turistička destinacija. Srbija može da ponudi svetu velike i važne stvari, naglasila je predsednica Vlade, dodajući da je za našu zemlju jedan od pet osnovnih prioriteta ulaganje u obrazovanje i nauku, a da ćemo, ako to uspemo, napredovati još brže.

Аутор: pink.rs

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 2. do 9....

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počeće u ponedeljak, 2. oktobra, i trajaće do 9. oktobra. Probe će...

(VIDEO) Važna uloga medija u zaustavljanju štetne prakse paljenja...

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije uputilo je danas apel medijima da u svom programu nađu...

Ministarstvo unutrašnjih poslova u akciji pomoći Šidu nakon nevremena

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zajedno sa predsednikom opštine Šid...

Festival srpskih vina u Lazerevcu

Sekretarijat za privredu najavio je Petnaesti festival srpskih vina, koji će se održati 29. septembra, s početkom...

Privremena obustava teretnog prometa na ulazu iz Hrvatske u...

Sjeverozapadne krajeve Srbije, napose Srijem, u subotu navečer pogodilo je snažno nevrijeme i MUP je u nedjelju priopćio...

 Eskalacija nasilja na Kosovu – jedan policajac ubijen, drugi...

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu...
FB