Foto: A.A.

Erdogan se u Iranu sastao s Putinom

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je da je pristup ruske delegacije u Istanbulu pozitivan i da će rezultat današnjeg sastanka pozitivno uticati na ceo svet.

Erdogan se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koji boravi u Iranu na Trilateralnom samitu u formatu Astana. U Međunarodnoj konferencijskoj sali u Teheranu održan je prvi susret dvojice lidera licem u lice od početka rusko-ukrajinskog rata.

Predsednici su se rukovali pre sastanka i imali priliku za kratke govore.
Erdogan je tom prilikom podsetio kako je u periodu kada nije održan sastanak licem u lice, diplomatija sa ruskom stranom vođena telefonom.

On je dodao da je današnji susret u formatu Astane velika prednost.

„Videli smo prijatelje napolju. Zaista ćemo danas sa vama podeliti intenzivnu agendu. Verujem da se i u ovom formatu posredovanja u ovom procesu pristup Rusije kreće u pozitivnom smeru. Na poslednjim pregovorima u Istanbulu pristup ruske delegacije bio je veoma pozitivan. Rezultati koje ćemo ovde postići imaće pozitivan uticaj na ceo svet. Zahvaljujem Vam se lično i u ime delegacije. Nadam se da će naši sastanci biti produktivni“, rekao je Erdogan.

Erdogan i Putin sastali su se 29. septembra 2021. u Sočiju u Rusiji.

News1.rs / TRT

Foto: A.A.