Suđenje Elon Musk protiv Twittera zakazano u oktobru

Elon Musk izgubio je bitku za odgodu Twitterove tužbe protiv njega jer je sudija iz Delawarea 19. jula zakazao suđenje za oktobar. Razlog zakazivanja početka suđenja naveden je „oblak neizvjesnosti“ oko društvene mreže nakon što je milijarder odustao od ugovora o kupovini.

„Odgoda prijeti nepopravljivom štetom“, rekla je Kathaleen St. Jude McCormick, glavna sudinica Suda kancelarije Delawarea, koji rješava mnoge poslovne sporove visokog profila. „Što je odgoda duža, to je veći rizik.“

Twitter je tražio ubrzano suđenje u septembru, dok je Muskov tim pozvao da se pričeka do početka sljedeće godine zbog složenosti slučaja. McCormick je rekao da je Muskov tim podcijenio sposobnost suda u Delawareu da „brzo procesuira složene parnice“.

Twitter pokušava prisiliti milijardera da ispuni svoje obećanje iz aprila da će kupiti giganta društvenih medija za 44 milijarde dolara, a kompanija želi da se to dogodi brzo jer kaže da tekući spor šteti njenom poslovanju.

Musk, najbogatiji čovjek na svijetu, obećao je platiti 54,20 dolara po dionici za Twitter, ali sada želi odustati od sporazuma.

Tekst u celost citajte na>slobodnaevropa.org

foto> Arhiva