четвртак
септембар, 28

Početak radova na izgradnji kanalizacione mreže u Gornjem Milanovcu

Predstavljena u:

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović obišla je danas početak radova na izgradnji kanalizacione mreže u Gornjem Milanovcu, zajedno sa direktorom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Markom Blagojevićem i predsednikom te opštine Dejanom Kovačevićem.

Vujović je ukazala na to da se ovim projektom obeležava i početak velikog infrastrukturnog projekta za čiju je implementaciju zadužena Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima zajedno sa Ministarstvom, a koji podrazumeva izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda i kanalizacione mreže u više lokalnih samouprava širom Srbije.

Ona je napomenula da se u Gornjem Milanovcu gradi 15 kilometara kanalizacione mreže na devet lokacija i gotovo kilometar vodovodne mreže.

Ova investicija će omogućiti da po završetku radova pokrivenost opštine kanalizacionom mrežom bude skoro 80 odsto, što i jeste evropski standard kojem težimo. U drugoj fazi je u planu i rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a preduslov za to je svakako izgradnja kanalizacije, rekla je Vujović.

Ministarka je tokom posete Gornjem Milanovcu sa predsednikom Opštine obišla i radove na uklanjanju divlje deponije u naselju Svračkovci.

Vujović je rekla da će Gornji Milanovac biti prva opština u Srbiji bez divljih deponija jer će, uz subvenciju Ministarstva, ove godine očistiti svih 28 registrovanih deponija na svojoj teritoriji.

Prema njenim rečima, zahvaljujući konkursu Ministarstva, ovakvi projekti se ove godine realizuju u 34 grada i opštine.

Uskoro ćemo imati preko 700 očišćenih lokacija, što je značajan rezultat postignut za kratko vreme, ali pred nama je još puno posla i očekujem od lokalnih samouprava maksimalnu posvećenost. Izuzetno je važno i da kontinuirano radimo na podizanju svesti građana da samo zajedno možemo da se izborimo sa problemom divljih deponija, poručila je ministarka.

Vujović je dodala da će Ministarstvo i ove godine obezbediti video-nadzor na očišćenim lokacijama kako bi se kontrolisalo nesavesno odlaganje otpada i sprečilo stvaranje divljih deponija na istim mestima.

izvor> Vlada

foto> Vlada

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 2. do 9....

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počeće u ponedeljak, 2. oktobra, i trajaće do 9. oktobra. Probe će...

(VIDEO) Važna uloga medija u zaustavljanju štetne prakse paljenja...

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije uputilo je danas apel medijima da u svom programu nađu...

Ministarstvo unutrašnjih poslova u akciji pomoći Šidu nakon nevremena

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zajedno sa predsednikom opštine Šid...

Festival srpskih vina u Lazerevcu

Sekretarijat za privredu najavio je Petnaesti festival srpskih vina, koji će se održati 29. septembra, s početkom...

Privremena obustava teretnog prometa na ulazu iz Hrvatske u...

Sjeverozapadne krajeve Srbije, napose Srijem, u subotu navečer pogodilo je snažno nevrijeme i MUP je u nedjelju priopćio...

 Eskalacija nasilja na Kosovu – jedan policajac ubijen, drugi...

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu...
FB