среда
март, 29

Ukrajinski teretni avion koji se srušio u Grčkoj, prenosio 11,5 tona srpsko naoružanje ka Bangladešu

Predstavljena u:

Ukrajinski teretni avion koji se u subotu kasno uveče srušio u Grčkoj prenosio je 11,5 tona srpskog naoružanja ka Bangladešu, izjavio je u nedjelju ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović.

Prema riječima ministra odbrane Srbije, svih osam članova posade aviona koji se srušio u blizini grada Kavale na sjeveru Grčke su poginuli. Stefanović je naveo i da oni nisu bili državljani Srbije, pise slobodnaevropa.org.

Ministar je na konferenciji za novinare 17. jula potvrdio da je vlasnik aviona koji je nosio osvetljavajuće minobacačke mine i školske mine ukrajinska kompanija, a da je proizvođač oružja kompanija iz Srbije „Valir“.

Stefanović je izjavio i da avion nije bio na putu za Ukrajinu, te da oružje nije bilo namijenjeno Ukrajini i da je ukrajinska kompanija bila samo vlasnik aviona.

On je odbacio tvrdnje pojedinih medija da je oružje putovalo u Ukrajinu i ocijenio ih „zlonamernim i štetnim za Srbiju“ koja iako kandidat za članstvo u EU, odbija da uvede sankcije Rusiji nakon invazije na Ukrajinu. Zvaničnici u Srbiji su u više navrata ponovili da neće slati oružje Ukrajini, kao i da neće dozvoliti transport oružja, namenjenog toj zemlji, preko Srbije.

Stefanović je rekao da je kupac oružja koje se nalazilo u avionu srušenom u Grčkoj bilo Ministarstvo odbrane Bangladeša, te da je avion imao sve potrebne dozvole.

Lokalni zvaničnici rekli su da je sedam vatrogasnih vozila raspoređeno na mjestu nesreće, ali da nisu mogli da priđu zbog eksplozija koje su trajale.

Dva vatrogasca prebačena su u bolnicu rano u nedjelju usljed problema s disanjem zbog otrovnih isparenja.

Tekst citajte na: slobodnaevropa.org

Izvor: AP, Reuters

foto> ENA Chanel

pronađite nas na

NAJNOVIE VESTI

povezani članci

SAZNAJEMO Devojčica (8) koju je otac monstrum godinama držao...

Devojčica (8), koju je otac Uroš Pašajlić (37) godinama držao zatočenu u stanu u Mirijevu, trenutno se...

(VIDEO) Otimačina i tuča za jeftine ćevape u Lidlu

Ljubitelji ćevapa napravili su haos u više Lidlovih maloprodajnih objekata po Srbiji, boreći se da dođu do...

Pomoć Srbije Ukrajini u elektro-energetskoj opremi

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je prilikom ispraćanja za Ukrajinu kamiona sa elektro-energetskom opremom iz...

Nastavak pritisaka i progona srpskog naroda na Kosmetu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije naglasila je da je jučerašnje hapšenje bivšeg srpskog policajca...

„U ISLAMU SAM 4 GODINE, OVO MI JE ČETVRTI...

Dejan Dragojević tokom braka sa Dalilom Dragojević navodno je promenio veru i prešao u islam, a o...

Superjahta zadaje domaći zadatak: Ovo je „olujna ptica“ na...

Turski dizajner jahti, Aras Kazar, predstavio je najnoviji koncept super-jahte u njegovom dizajnerskom portofoliju. Nazvana "Wakíŋyaŋ", po...
FB