Obezbeđena najsavremenija oprema za Interventnu jedinicu 92

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je Policijsku upravu za grad Beograd gde mu je predstavljena nova najsavremenija oprema – balistički prsluci, balistički šlemovi, terenska vozila i oružje, koje je po njegovom naređenju Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedilo za potrebe Interventne jedinice 92.

Vulin, koji je zajedno sa načelnikom Policijske uprave za grad Beograd Veselinom Milićem razgovarao sa pripadnicima Interventne jedinice 92, istakao je da mu je lična bezbednost svih policijskih službenika dok izvršavaju najteže i najsloženije zadatke zarad sigurnosti građana izuzetno važna i naglasio da će se u narednom periodu dodatno uložiti u zaštitnu opremu za policijske službenike.

Ministar unutrašnjih poslova je pripadnicima Interventne jedinice 92 rekao da su dobili najbolju i najsavremeniju zaštitnu opremu koja uvek treba da bude uz njih, jer će im upravo ta oprema u rizičnim situacijama sačuvati život.

Pripadnici Interventne jedinice 92 su ti koji čuvaju red, mir, štite zakon i naše građane. Oni su ponos Beograda, jer su uvek tu kada je najteže, spremni da nepitajući za posledice zaštite ljude i njihovu imovinu. Država ceni požrtvovanost ovih momaka u borbi za očuvanje bezbednosti naših ulica i kvartova. Sigurnost i bezbednost građana i ulica prestonice mi je izuzetno važna, ali mi je isto tako izuzetno važna i vaša lična bezbednost i sigurnost i zato, ova oprema, ovi balistički prsluci moraju da budu uvek uz vas prilikom intervencija, poručio je ministar unutrašnjih poslova.

On je naglasio da naša Interventna jedinica 92 po opremljenosti i obučenosti njenih pripadnika stoji rame uz rame sa najmodernijim evropskim policijama.

Imate najsavremeniju opremu poput mnogih evropskih policija, ali vašu hrabrost, odvažnost i efikasnost nemaju mnoge evropske policije. Zaslužili ste svaku vrstu poštovanja, a sigurne i bezbedne ulice našeg glavnog grada su pokazatelj koliko ste predani svom poslu, rekao je on.

izvor> MUP

foto> MUP