Foto: social media

Diva svinja ujela ženu na plaži u Italiji

Divlja svinja ugrizla je 57-godišnju ženu na plaži u Dženovi dok je zena je jela picu. Životinja je napala Rozanu Padoan Falkone na plaži u Sturli, piše „Gardijan”.

Napadnuta žena, aktivistkinja Demokratske stranke, u pet uveče je otišla na plažu da se odmori posle posla.

„Bila sam na plaži i sla na krpu. Uživala sam na povetarcu kada se pored mene pojavila divlja svinja. Savetuju vam da ostanete mirni tokom takvih sastanaka, pa pokušajte. Onda mi priđe divlja svinja i ujede me za nogu. Mislim da ga privlači pica i da će pokušati da otvori kartonsku kutiju u kojoj je bio ostatak, ali umesto toga ugrizla je mene“, rekla je ona za La Repubblica.

Pošto me je vepar ugrizao, počela sam da vrištim. U pomoć joj je pritekla koleginica koja je videla da krvari. Drugi su u panici pobegli. Padoan Falkone je završila u bolnici, gde su joj dali vakcinu protiv tetanusa i antibiotike i lekove za lečenje potencijalnog besnila.

Ovo nije prvi put da svinje dolaze na plažu u Đenovi.

Veruje se da je ovo prvi put, na plaži, da vepar napadne čoveka. Napadi na divlje svinje izazvali su debatu o povećanom broju ovih životinja u italijanskim gradovima. Nedavno je krdo divljih svinja napalo ženu na parkingu u Rimu kada se vraćala iz kupovine.

News1.rs / Gardian / La Republika

Foto: social media