Nikodijević pozvao Beograđane na doček Novaka Đokovića

Tradicionalno ispred Skupštine grada dočekujemo naše sportske šampione, a večeras imamo neverovatno lep povod budući da je Novak Đoković osvojio novu titulu na Vimbldonu. Novak je heroj čitave nacije i večeras će biti sa nama na čuvenom balkonu Starog dvora, izjavio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević za Tanjug. 

Nikodijević je podsetio da ovo nije prvi put da Đokoviću Grad Beograd priređuje doček i naglasio da je svaki dosadašnji bio podjednako drag i značajan. 

– Radujemo se svakom Novakovom uspehu. Pripremamo bogat program i verujem da će se večeras okupiti veliki broj ljudi. Pre nego što Novak bude izašao na balkon, okupljeni će moći da uživaju u muzičkom programu, a nakon što Beograđani pozdrave našeg šampiona, uslediće još neka iznenađenja. Očekujem pravi spektakl, jer Đoković nije zaslužio ništa manje. Sve što je uradio na Vimbldonu ove godine, ali i tokom prethodnih sezona, zaista je nestvarno i možda u ovom trenutku još uvek nemamo predstavu koliki su to uspesi. Imamo privilegiju da živimo u vremenu Novaka Đokovića i pozivam sve sugrađane da dođu kako bismo našem šampionu priredili spektakularnu žurku – rekao je Nikodijević.

On je precizirao da muzički program počinje u 20 časova, te da će prvo nastupati „di-džejevi”, potom oko 20.30 časova Saša Kovačević u čijoj muzici će prisutni moći da uživaju između 30 i 40 minuta. 

– Posle toga počinje zvanični program, koji podrazumeva intoniranje himne Srbije, izlazak Novaka Đokovića na balkon i njegovo obraćanje, nakon čega sledi nastup Dejana Petrovića. Sigurni smo da nas večeras očekuje dobra žurka. Navikli smo na dočeke, jutros smo imali sastanak i već u prepodnevnim časovima počeli su pripremni radovi ispred Starog dvora. Na raspolaganju su nam veliki profesionalci, veoma izverzirani ljudi i za pripremu ovakvog događaja nam je potrebno svega nekoliko sati. Verujem da će sve proteći u najboljem redu, očekuje nas lepo vreme, bez padavina i vrućine, tako da postoje svi uslovi za sjajan provod večeras. Novaka ćemo, kao domaćini, dočekati gradonačelnik Aleksandar Šapić i ja, ali fokus uopšte nije na nama, ovo je Novakovo veče i on treba da proslavi veliki uspeh sa građanima Beograda i Srbije – zaključio je Nikodijević. 

izvor> beograd.rs

foto> beograd.rs