Bačena bomba na porodičnu kuću Zorana Jovanovića u Mogili

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da je na porodičnu kuću Zorana Jovanovića u selu Mogila, u opštini Vitina, noćas bačena ručna bomba koja tek pukom srećom nije eksplodirala.

Zoran Jovanović je noćas oko ponoći čuo udarac o prozor i pomislio da je reč o kamenu.

Međutim, jutros je primetio eksplozivnu napravu u dvorištu.

Nema sumnje da je ovaj napad izveden sa ciljem da se Zoran Jovanović i njegova porodica zaplaše i oteraju sa kućnog praga, a da je bomba eksplodirala incident je mogao da ima fatalne posledice.

Zoran Jovanović, u ovom etnički mešovitom selu, okružen Albancima, živi sa suprugom i dvoje dece, a noćašnji događaji uneli su ogroman strah i nemir u porodicu Jovanović.

Članovi ove porodice su se već nalazili na meti napada, a njihovim rođacima koji žive u istoj ulici paljena je imovina i ispisivane su poruke mržnje.

I ovaj slučaj je prijavljen policiji, ali nažalost ni prethodni napadi nisu rasvetljeni ni počinioci kažnjeni.

Jasna je paralela da sa narastajućom antisrpskom retorikom i postupcima Prištine i Aljbina Kurtija, raste i broj etnički motivisanih incidenata.

Zato je krajnje vreme da predstavnici međunarodne zajednice ovakve incidente, koji su mogli biti kobni, shvate kao najozbiljnije pretnje i deluju u skladu sa tim, navodi se u saopštenju.

izvor> Vlada

foto> Vlada